Σπιτικές Τουλούμπες

Απαραίτητα προϊόντα:

100 γραμμάρια βουτύρου
400 ml νερού
2 κουτ.γλ.ζαχαρη
300 γραμμάρια αλευριού
1 Συσκευασία σε σκόνη μπεικιν παουντερ
4 αυγά
μπολικο λαδι για το τηγανισμα.

Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερού
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολα βραζουμε το νερο με το βουτυρο και την ζαχαρη,μολις παρει βρασμο ριχνουμε με την μια το αλευρι και το μπεικιν και χαμηλωνουμε την φωτια μας. Ανακατευουμε πολυ γρηγορα για να μη σβολιασει το μιγμα μας και ριχνουμε ενα ενα τ αυγα μας, βραζουμε σε χαμηλη φωτια πια μεχρι να ξεκολαει απ τα τοιχωματα της κατσαρολας και να γυαλισει.
Βαζουμε το λαδι μας να καψει και χαμηλωνουμε την θερμοκρασια,αρχιζουμε με το κορνε μας να βγαζουμε τις τουλουμπες μας και κοβουμε με βρεγμενο μαχαιρι (6-7 εκ) τα κομματια που πεφτουν στο λαδι.
Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν. Αφαιρέστε σε μια χαρτοπετσέτα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάστε το σιρόπι ανακατεύοντας το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μαγειρέματος. Βαλτε το στη ψωτιά και μαγειρέψτε μέχρι το υγρό να ειναι παχύρευστο. Προσθέστε το χυμό 1 λεμονιού και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά. Αφαιρέστε και ρίξτε πάνω στις κρύες τουλουμπες. Αφήστε να μουλιάσει για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά προτίμηση 1 νύχτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με καρύδι
Επόμενο άρθροΕίναι το πιο γρήγορο-εύκολο και αφράτο Κέικ Λεμονιού