Συστατικά

100 γραμμάρια μαργαρίνης,
1 λίτρο γάλακτος,
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
3 γραμμάρια βανίλιας,
1 κρόκο αυγού.
Για απο πάνω
1 φλιτζάνι αλεσμένο καρύδι.
Το μέγεθος κυπέλλου: 200 ml.

Διαδικασία συνταγής 
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε τον κρόκο αυγού και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι να γίνει παχύ.
Προσθέστε 1 λίτρο γάλακτος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά με ανακάτεμα συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. (μην αφήνετε να βράσει)
Αφαιρέστε το μίγμα γάλακτος από τη φωτιά.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα.
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει χρυσίσει.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα γάλακτος και μαγειρέψτε το με ανακάτεμα συνεχώς μέχρι να βγάζει ατμό και να έχει πήξει ελαφρά.
Αφαιρέστε τη φωτιά και προσθέστε βανίλια και ανακατεύουμε για 10 λεπτά για να κρυώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ορθογώνιο πυρέξ.
Τέλος πασπαλίζουμε το αλεσμένο καρύδι πάνω από την κρέμα.
Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει καλά και στη συνέχεια σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΗ Σκεπαστή Κοτόπιτα
Επόμενο άρθροΥπέροχη σάλτσα με σπανάκι για πολλές βουτιές