Σπιτική Καρπάθια πίτσα 🍕

Υλικά

Ζύμη πίτσας
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φάκελος ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1,5 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπύρα (προαιρετικό)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
Πρόσθετα για την Καρπάθια πίτσα
Σάλτσα μαρινάρα
Τρυμμένο τυρί Gouda & Mozzarella
Πράσινες πιπεριές σε λεπτές φέτες
Λεπτά κρεμμύδια σε φέτες
Κομμάτια μπέικον
Φέτες ντομάτας
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
Μανιτάρια

Προετοιμασία:

Για την Ζύμη
Συνδυάστε το αλεύρι ψωμιού, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι στο μπολ.
Προσθέστε το νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και xτυπήστε έως ότου η ζύμη σχηματιστεί σε μια μπάλα.
Εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε επιπλέον νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
Στη συνέχεια ξύστε τη ζύμη ap;o to mpol σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε απαλά σε μια ομαλή και σταθερή μπάλα.
Λιπάνετε ένα μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, βάλτε τη ζύμη, καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και βάλτε το σε μια ζεστή περιοχή. Αυτό θα του επιτρέψει να διπλασιαστεί σε  μέγεθος, περίπου 2 ώρες.

Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε την σε 2 ίσα κομμάτια.
Καλύψτε το καθένα με καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Συναρμολόγηση

Ανοιξτε τη ζύμη σας και στη συνέχεια τοποθετήστε την σε ένα ταψί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λαδώσει το ταψί και αλευρώσει ελαφρά επίσης. Στη συνέχεια τοποθετήστε τη ζύμη σας στο ταψί. Αρχίστε να προσθέτετε τη σάλτσα σας και μετά το τυρί μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα πρόσθετα, 1 κάθε φορά. Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να βράσουν και να ροδίσουν.
Συμβουλή: Ραντίστε ελαιόλαδο πάνω από πίτσα μόλις βάλετα όλα τα πρόσθετα. Αυτό βοηθά στην υγρασία της γαρνιτούρας. Σερβίρετε σκόνη σκόρδου, ρίγανη, παρμεζάνα και κόκκινες νιφάδες τσίλι με την πίτσα σας. Έτσι σερβίρουμε πίτσα στην Κάρπαθο.

ΠΗΓΗ: Cook Like a Karpathian

Προηγούμενο άρθροΤα κεφτεδάκια της Φροσως…με παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΠανακότα βελούδινη: Αυθεντική ιταλική συνταγή που λιώνει στο στόμα