Αυτή η συνταγή για πανακότα είναι ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα αυθεντικό ιταλικό γλυκό. Η υφή της είναι βελούδινη και απαλή, ενώ η γεύση της είναι πλούσια και κρεμώδης. Το καλύτερο απ’ όλα; Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή!

Συστατικά

Κρέμα γαλακτος: 1/2 λίτρο
Ζάχαρη: 100 g
Γάλα: 100 ml
Ζελατίνη: 10 g (5 φύλλά)
1 φακελάκι σκόνης βανίλιας

Μέθοδος βήμα προς βήμα

Βήμα 1 Βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Βήμα 2 Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά δεν το βράζουμε. Αφαιρέστε από τη φωτιά και βυθίστε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης.
Βήμα 3 Ρίχνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βανίλια, τοποθετούμε στη φωτιά και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά..
Βήμα 4 Ρίξτε το γάλα όπου έχετε λιώσει την ζελατίνι, ανακατέψτε για να αναμίξετε τα υλικά.
Βήμα 5 Βρέξτε ένα καλούπι με παγωμένο νερό, σκουπιστε το το και γεμίστε το με το μείγμα. Ή μπορείτε να ρίξετε το μείγμα σε 6 καλούπια ατομικά.
Βήμα 6 Κρατήστε στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα για να το αφήσετε να σφίξει (τουλάχιστον 2 ώρες).
Βήμα 7 Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο. Σερβίρετε στη φυσική της  κατάσταση ή με την αγαπημένη σας σάλτσα.

ΠΗΓΗ: pizzacappuccino.com