Σπιτική μαρμελάδα σε κύβους

Η σπιτική μαρμελάδα είναι πιο νόστιμη και πιο υγιεινή από ό,τι αγοράζεται στο κατάστημα: χρειάζεστε μόνο 3 υλικά😋👍

✅Υλικά

Χυμός κερασιού (ή άλλο αγαπημένο μούρο) – 1 λίτρο
Ζελατίνη – 6 κουταλιές της σούπας. κουτάλια
Ζάχαρη – 200 gr ή για γεύση
Κιτρικό οξύ – μια πρέζα

✅Μαγείρεμα:

1. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε νερό (οι αναλογίες πρέπει να είναι 1:5, ζελατίνη: νερό). Το νερό πρέπει να είναι παγωμένο (μπορείτε ακόμη και να το βάλετε στην κατάψυξη για μισή ώρα νωρίτερα).
Ανακατέψτε τη μάζα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε τη ζελατίνη να φουσκώσει για 30 λεπτά (περίπου). Αφού περάσει ο χρόνος, η ζελατίνη θα «πάρει» όλο το νερό και θα έχουμε μια ζελατινώδη μάζα.
2. Για μαρμελάδα χρειαζόμαστε χυμό ή κομπόστα. Πήρα χυμό κερασιού. Επειδή είναι λίγο ξινό, έκανα περισσότερη ζάχαρη. Αλλά αν ο χυμός σας είναι γλυκός, η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί

να μειωθεί στη γεύση. Ρίχνουμε τον χυμό σε μια κατσαρόλα και τον ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Προσθέστε χυμό λεμονιού ή κιτρικό οξύ (προαιρετικά). Ανακατεύουμε.
3. Βάλτε την κατσαρόλα με το χυμό στη φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε τη ζελατινώδη μάζα σε αυτήν. Φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς και να μην βράσουν.
Το μείγμα πρέπει να γίνει ομοιογενές.
4. Λιπάνετε τη φόρμα (μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε δοχείο) με άοσμο φυτικό λάδι, ώστε αργότερα να βγάλετε εύκολα τη μαρμελάδα από τη φόρμα. (Εάν χρησιμοποιείτε καλούπι σιλικόνης, μην λαδώνετε). Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα που προκύπτει μέσα από ένα κόσκινο.

5. Αφήστε τη φόρμα με την μαρμελάδα σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
6. Όταν το μείγμα αρχίσει να σκληραίνει ελαφρά, βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί εντελώς.
7. Όταν η μάζα σκληρύνει καλά, περνάτε ένα μαχαίρι κατά μήκος της άκρης και ξεκολλάτε τη μαρμελάδα με μια σπάτουλα για να την τραβήξετε εύκολα.
Κόβουμε τη μαρμελάδα σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε τη μαρμελάδα με τη ζάχαρη.
Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε βάζο.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Наталья Волкова

Προηγούμενο άρθροΨητό Χταπόδι (Video)
Επόμενο άρθροΥπέροχη Σαλάτα Λάχανο με καλαμπόκι 👍