Σπιτικες φλογέρες με κοτόπουλο

Υλικά

Λάδι για τηγάνισμα.

Για τις τηγανίτες

2 κούπες αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι για γεύση
Νερό

Μέθοδος

Ανακατεύουμε όλα σε ένα λεπτό κουρκούτι (όχι πολύ αραιό) και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και φτιάχνουμε λεπτές τηγανίτες.
Συνεχίστε και γεμίστε την ακρη κάθε τηγανίτας με την γέμιση.
Διπλώστε από δύο πλευρές (εδώ αποφασίζετε το μέγεθος του ρολού που θέλετε να φτιάξετε).
Τώρα τυλίξτε από την κορυφή σε ένα ωραίο ρολό.
Βουτήξτε σε αυγό ή ένα κουρκούτι φτιαγμένο με αλεύρι και νερό (λίγο πιο πηχτό από τη τηγανίτα )
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το κουρκόυτι της τηγανίτα που φτιαξατε .
Περνάμε κάθε ρολό σε τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να γίνουν χρυσοκαφέ.

Για τη γέμιση (η γέμιση μπορεί να είναι και vegan/non vegan)

250 γρ κοτοπουλο (βραστό και σε ινες)
150 γρ πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
1-2 πράσα ή 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα
1 κουταλάκι τζίντζερ, πάστα σκόρδου
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπερι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
Χυμός από 1 λάιμ
Αλάτι για γεύση
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθυ τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα, την ντομάτα
πάστα σκόρδου τζίντζερ και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε
για άλλα 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Χρησιμοποιήστε ως γέμιση.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπουγατσομηλόπιτα…μυρίζει απίστευτα σε όλο το σπίτι
Επόμενο άρθροΣάμαλι με γιαούρτι και μαστίχα