Σπιτικό ζαχαρουχο γάλα.

Υλικά

Γάλα 1 λίτρο
Ζάχαρη 320 γρ.
Σόδα 1/3 κουτ.

Εκτέλεση

Παίρνουμε μιά κατσαρόλα ή ένα ψηλό τηγάνι με χοντρό πάτο, οπότε το ζαχαρούχο γάλα μας δεν θα καεί. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέστε σόδα. Η σόδα στη συνταγή χρειάζεται για να μην σχηματιστούν σβώλοι στο ζαχαρούχο γάλα και να μην πήξει το γάλα κατά το βράσιμο.
Προσέξτε το γάλα θα αρχίσει να αφρίζει πολύ.
Κάνουμε ελάχιστη φωτιά, και μόλις υποχωρήσει λίγο ο αφρός βάζουμε δυνατή φωτιά.


(Μπορείτε να βράσετε το ζαχαρουχο γάλα σε χαμηλή φωτιά σε ένα χρώμα καραμέλας για 1-1,5 ώρα, ανακατεύοντας συχνά.

Όσο πιο πηχτό είναι το γάλα, τόσο πιο συχνά και πιο εντατικά πρέπει να ανακατεύεται)
Μαγείρεψα για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη νακρυώσει, ρίξτε το κρύο γάλα σε ένα βάζο για αποθήκευση και βάλτε στο ψυγείο.
Περίπου 500 γραμμάρια ζαχαρουχο γάλα βγήκαν από 1 λίτρο γάλα.

Όταν κρυώσει, η συμπυκνωμένη μάζα γίνεται αρκετές φορές παχύτερη.
Χρησιμοποιώ μυρωδάτο σπιτικό ζαχαρουχο γάλα ως γέμιση ή στρώση από διάφορα προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Είναι πολύ νόστιμο να σερβίρετε για πρωινό με τηγανίτες. Ένα κουταλάκι του γλυκού ζαχαρουχο γάλα για το τσάι ή τον καφέ είναι νοστιμότατο.

Καλη Επιτυχία👌👌👌

Δημοσίευση του χρήστη Мила Обухова

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελαδα και σοκολάτα…υπέροχο – φανταστικό γλυκάκι
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα Στριφτή