Μυλοπιτάκια με τυρί

Συστατικά:

Για την ζύμη:
• Τυρί μηζύθρα 150 γραμμ
Ζάχαρη 75 γραμμάρια
• Αυγό 1 τεμ
• Αλάτι πρέζα
Αλεύρι 250 γραμμ
• Βανιλίνη 1 φακελάκι
• Φυτικό λάδι 6 κ.σ. κουτάλια
• Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι

Για γέμιση:
Μήλα 3 τεμάχια
• Ζάχαρη 100 γραμμάρια
• Κανέλα 1 κουτ.γλ

Μέθοδος μαγειρέματος:

Βήμα 1. Ζύμη. Ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε αυγό, αλάτι, λαδι
βούτυρο, βανιλίνη, αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε για 20 λεπτά.

Βήμα 2. Στη συνέχεια Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε ένα μέρος της ζύμης σε κύκλο με τη διάμετρο 24 cm και πάχος περίπου 5 mm. Κόψτε το σε 8 τομείς.
Κάντε τρεις τομές στο τρίγωνο. Τοποθετήστε τις φέτες μήλου κατά μήκος της φαρδιάς άκρης πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Βήμα 3. Χρησιμοποιήστε το στενό άκρο του τριγώνου για να τυλίξετε τη φαρδιά πλευρά, τυλίγοντας τη γωνία κάτω από το κάτω μέρος του φακέλου.
Βήμα 4. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και αλείψτε τα με το μείγμα: 1 κρόκο + 1 κ.γ. l.γάλα, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Βήμα 5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους t-180°C, περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Καλή Επιτυχία

Кухня народов Мира

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με φρέσκο λάχανο και ντομάτα
Επόμενο άρθροΜίνι πίτσα με σφολιάτα σε σχήμα σαλιγκαριού