Σπιτικό κέικ εκλέρ

Υλικά

για την κρέμα:
2 αυγα
150 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλαουρ
500 ml γάλα
130 γρ βούτυρο
8 γρ ζάχαρη βανίλιας

Για τη ζύμη:
120 ml γάλακτος
120 ml νερό
150 γρ αλεύρι σίτου
4 αυγά
κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
80 γρ βούτυρο

Παρασκευή:

Αρχικά, ξεκινήστε την προετοιμασία της κρέμας για να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, κορν φλαουρ, γάλα και ζάχαρη βανίλιας.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεκινήστε την προετοιμασία της ζύμης.
Ρίχνουμε γάλα και νερό σε μια κατσαρόλα με παχύτερο πάτο και προσθέτουμε το βούτυρο.
Βάλτε τη φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέστε ζάχαρη, αλάτι και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη.
Χτυπάμε ένα ένα τα αυγά στη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Προετοιμάστε τη φόρμα, βάζουμε χαρτί ψησίματος και βάζουμε το πρώτο μισό της ζύμης ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Ψήνουμε το άλλο μισό της ζύμης και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τέλος, χτυπάμε την κρέμα που έχει κρυώσει με το μαλακό βούτυρο. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την πρώτη τη μισή ζύμη, βάζουμε το δεύτερο μισό της ζύμης και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα.

Καλή Απόλαυση

ΓΑΛΑΤΙΕΡΑ STONE ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΧΥΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 16cm 1.4lt – cookforall.gr
ΓΑΛΑΤΙΕΡΑ STONE ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΧΥΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 16cm 1.4lt – 22693 – ESTIA
Προηγούμενο άρθροΚεμπαπ Μελιτζάνας
Επόμενο άρθρο“Σουτζούκ Λουκούμ” με σοκολάτα και σαντιγί