Σπιτικό λευκο Ψωμί!

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού στην κουζίνα είναι αναντικατάστατη!
Σας παρουσιάζω την εύκολη συνταγή μου! Είναι κατάλληλο για αρχάριους μάγειρες!

Χρειάζεστε τα ακόλουθα προϊόντα:

2 ποτήρια χωρητικότητας 300 ml αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
7 γρ μαγιά ξερή,
300 ml χλιαρό νερό,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι και
1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το ίδιο κύπελλο για τη μέτρηση των προϊόντων.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και η προκύπτουσα πηχτή κολλώδης ζύμη τυλίγεται σε διαφανές φύλλο για να φουσκώσει. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη μεταφέρω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω απαλά για να μην βγάλει τον αέρα και την αφήνω να φουσκώσει δεύτερη φορά.

Όταν γίνει αυτό, το πλάθω σαν καρβέλι και το βάζω σε ταψί, όπου θα φουσκώσει για τρίτη φορά σκεπασμένο με μια
πετσέτα ή, αν ψήνετε σε μια κατσαρόλα γιεν με καπάκι. Όταν φουσκώσει, την κόβω από πάνω με ένα κοφτερό μαχαίρι και το πασπαλίζω γενναιόδωρα με αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς πρώτα με καπάκι για περίπου 15 λεπτά και μετά χωρίς καπάκι μέχρι να είναι έτοιμο, να παρει ένα ωραίο μαύρισμα από πάνω.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πολύ από τον φούρνο, περίπου 35/40 λεπτά.

Βάζω το ψωμί σε κρύο φούρνο και το βάζω στους 200 βαθμούς. Αν ψήνετε σε ταψί, καλό είναι κατά το ψήσιμο να βάλετε ένα δοχείο με νερό στον πάτο του φούρνου, ώστε να έχετε μια τραγανή και όχι μαλακη κρούστα στο ψωμί.

Καλή Επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΣολομός σε σάλτσα γαρίδας
Επόμενο άρθροΚρητική σαλάτα, Ντάκος…σε λιγότερο από 5 λεπτά ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο