Σπιτικό τυρι κρέμα

Το Σπιτικό Τυρί Κρέμα είναι νόστιμο με ελιές και αλείφεται σε πίτες.
Μου αρέσει να το τρώω σαν συνοδευτικό το πρωί με τηγανητά αυγά, yum!
Υπάρχει τρόπος να το φτιάξετε μόνοι σας, και έχουμε τη συνταγή για αυτό εδώ!

Η προετοιμασία του σπιτικού Σπιτικό Τυρί Κρέμα είναι μια διαδικασία 1 ημερας και θα χρειαστείτε
ένα τουλουπάνι

Καλή τύχη!

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Για λιγότερη ποσότητα :μισό κιλό γιαούρτι μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Πως το φτιάχνουμε:

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ καλύπτουμε το εσωτερικό του με ένα τουλουπάνι, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες του, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Αν δοκιμάσουμε το μείγμα θα είναι πολύ αλμυρό αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί καθώς θα φεύγει το νερό θα φύγει και το αλάτι μαζί. Το γιαούρτι θα κρατήσει όσο αλάτι πρέπει ακριβώς.
Μαζεύοντας τις τέσσερις άκρες από το τουλουπάνι , σα δισάκι, δένουμε καλά με ένα σπάγγο έτσι ώστε το γιαούρτι να γίνει μία μπάλα καλυμμένη από το τουλουπάνι.
Τις δύο άκρες του ίδιου σπάγγου τις δένουμε σε μία ξύλινη κουτάλα η οποία θα μας βοηθήσει να στερεώσουμε το τουλουπάνι με το γαιούρτι για να στραγγίξει και να φύγει το περιττό νερό.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το τουλουπάνι και στερεώνουμε την κουτάλα, στην οποία είναι δεμένο, στο χείλος της κατσαρόλας έτσι ώστε να κρέμεται το τουλουπάνι και να στραγγίζει το γιαούρτι.


Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουμε εμείς το τουλουπάνι. Το αφήνουμε να στραγγίξει μέσα στο ψυγείο για 1 με 2 μέρες (εάν δεν είστε ανυπόμονοι είναι καλύτερα να το αφήσετε να στραγγίξει 2 μέρες).
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και το τουλουπάνι από την κατσαρόλα.
Ανοίγουμε το τουλουπάνι κόβοντας και αφαιρώντας το σπάγγο και πέρνουμε το τυρί από μέσα που είναι έτοιμο.

Οταν σερβίρετε, ρίξτε πιπέρι και ρίξτε ελαιόλαδο (αν θέλετε).
Σερβίρετε με πίτα ή κομμένα λαχανικά.

Προηγούμενο άρθροΚαβουροσαλάτα με κρουτόν
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια: Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα με αυτή τη συνταγή