Σπιτικό Ψωμί για τόστ και σάντουιτς

Μαλακό και αφράτο ψωμί για τοστ και ιδανικό για αρχάριους στην παρασκευή ψωμιού
Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή ψωμιού που θα φτιάξετε ποτέ. Απαιτεί λίγη ενεργή προσπάθεια και λίγα απλά συστατικά. Είναι πολύ νόστιμο ζεστό ή κρύο για την παρασκευή τοστ.

Συστατικά:

1 1/3 φλιτζάνι χλιαρό νερό-320 ml
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη – 5 γρ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά – 7 γρ
3 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο-500 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 5 γρ

Κατευθύνσεις:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 7 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μόλις εμφανιστεί ένα αφρισμένο σύννεφο πάνω από το υγρό, η μαγιά είναι ενεργή.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 8 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στην άκρη στο πιο ζεστό μέρος του σπιτιού σας για 90 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε την σε ένα καρβέλι.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και σκεπάζουμε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
Αλείψτε το πάνω μέρος της ζύμης με νερό ή γάλα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφήστε το ψωμί να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τσόριθο ​​και κατσικίσιο τυρί
Επόμενο άρθροΛιώνουν πραγματικά στο στόμα, είναι τραγανοί από τα αμύγδαλα και με εκπληκτικό άρωμα από το ροδόνερο.