Στήθους Κοτόπουλου Γεμιστό με Προσούτο σε σάλτσα από λευκό κρασί

Υλικά

4 στήθος κοτόπουλου.
8 φέτες φρέσκου τυριού μοτσαρέλας.
6 ντομάτες (4 στα υλικά και 2 για σάλτσα).
16 φέτες προσουτο (αποθηκεύστε 2-4 φέτες για σάλτσα).
⅓ Κύπελλο ξηρό λευκό κρασί.
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου.
3 αυγά.
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Φρέσκο βασιλικό.
4 σκελίδες σκόρδο.
30-60 gr Βούτυρο.
Βαλσαμικό κρέμα.
Αλατοπίπερο.
Φρέσκο ​​θυμάρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε κόβοντας το στήθος κοτόπουλου.
Τοποθετήστε κάθε στήθος μία πλαστικη σακούλα και χτυπήστε το σε ένα λεπτό φιλέτο.


Κόψτε τις 4 ντομάτες σας στη μέση και αφήστε τις στην άκρη.
Κόψτε 8 φέτες μοτσαρέλα πάχους 1 εκ και αφήστε την στην άκρη.
Πάρτε ένα από τα χτυπημένα στήθη κοτόπουλου και αρχίστε να γεμίζετε το κοτόπουλο με αυτή τη σειρά. 2 φέτες προσούτο, 2 φέτες μοτσαρέλας, 2 φέτες ντομάτας, 2 φύλλα βασιλικού και ρίξτε βαλσάμικο.


Κλείστε σε φάκελος σε κάθε πλευρά περίπου 2,5 εκ και τυλίξτε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας την πλαστική σακούλα.


Βεβαιωθείτε ότι η γέμιση είναι εντελώς κρυμμένη.


Χτυπάμε 3 αυγά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.


Τυλίξτε το γεμιστό κοτόπουλο στο αλεύρι μετά  στο αυγό και ρίξτε το ξανά στο αλεύρι.


Προσθέστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο και στις τέσσερις πλευρές.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Φτιάξτε τη σάλτσα προσθέτοντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι με θυμάρι και σκόρδο, αφήστε το σκόρδο να γίνει καστανό και προσθέστε 2-4 φέτες προσούτο σε κύβους και καστανίστε λίγο ακόμη.
Κόψτε και προσθέστε δύο ντομάτες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Προσθέστε λευκό λευκό και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.


Προσθέστε βούτυρο και ζωμό κοτόπουλο και 60 γραμμαρια κορν φλαουρ διαλλυμενο σε λίγο νερο για να πήξει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.


Βγάλτε το κοτόπουλο έξω από το φούρνο και μπορείτε να το προσθέσετε στο τηγάνι, να το καλύψετε και να το μαγειρέψετε για 5 λεπτά.


Προσθέστε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου αν η σάλτσα είναι πολύ παχιά.
Τελειώστε με φρέσκο ​​βασιλικό.

Τελειώσατε … Ωραία δουλειά και απολαύστε 😊

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια ζουμπουρλούδικα
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ Εύκολη συνταγή / χωρίς αλεύρι /