Στιφάδο Κοτόπουλο

Απαραίτητα προϊόντα:

800 γραμμάρια μπουτάκια κοτόπουλου
6 κρεμμύδια (μεγάλα)
1 καρότο (δεν εβαλα αυτη την φορά)
300 γρ ντομάτες (πολτοποιημένες)
1 κ.γ. τοματοπολτός
1 κουτ θυμάρι
μαύρο πιπέρι (για γεύση)
αλάτι (για γεύση)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 δάφνη
300 ml ζωμός (κοτόπουλο)
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 πιπεριά

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια, αν χρησιμοποιείτε μπούτια αφηστε τα
Σε ένα πιατάκι βάζουμε το αλεύρι και τυλίγουμε κάθε κομμάτι κρέατος.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το κρέας να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε το κρέας, το βάζουμε σε πιατέλα με χαρτι να στραγγίξουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το τριμμένο καρότο.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε τον πελτε ντομάτας, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τις πολτοποιημενες ντομάτες.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό, επιστρέφουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη δάφνη και τα μπαχαρικά κατά βούληση.
Σκεπάζουμε το στιφάδο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣοκολάτα, σοκολάτα, σοκολάτα! Και από πάνω – περισσότερη σοκολάτα! Και κρέμα! 🙂
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με μπανάνα βήμα-βήμα η συνταγή