• Μερίδες: 9 κιχιά
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30-40 λεπτά

Υλικά

image
image

Εκτέλεση

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο “κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης” alfa να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

1) Σε μια επιφάνεια απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο “κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης” alfa.

2) Το κόβουμε κατα πλάτος σε 3 ισομεγέθεις λωρίδες.

Madame Gigner

Εάν θέλουμε να κάνουμε μικρότερα Κιχιά, χωρίζουμε το φύλλο σε περισσότερες λωρίδες.

3) Σχηματίζουμε μια λωρίδα με θρυμματισμένη φέτα στο κέντρο τους, απο πάνω μέχρι κάτω.

4) Λαδώνουμε τα πλάγια, δεξιά και αριστερά και τα κλείνουμε να διπλώσουν, καλύπτοντας τη φέτα.

5) Λαδώνουμε και το σημείο που ενώνεται το φύλλο και ξαναδιπλώνουμε να γίνει ένα πιο χοντρό, μαζεμένο ρολό.

6) Στρίβουμε κάθε ρολό προσεκτικά γύρω απ’ τον εαυτό του και το λαδώνουμε καλά.

7) Γυρνάμε κάθε ρολό σε σχήμα σπείρας, όχι πολύ σφιχτά, για να παραμείνει τραγανό το φύλλο στο εσωτερικό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.

8) Μεταφέρουμε τα στριφτάρια σε ταψί και τα λαδώνουμε καλά από πάνω.

9) Ψήνουμε τα στριφτάρια (ή κιχιά) σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανό το φύλλο.

10) Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΤραγανή Κοτόπιτα με Μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΣοκολατένιες Καριόκες