Η Εύκολη κιμαδόπιτα

Υλικά

500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
100 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 γραμ. κασέρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

500 γραμμάρια φύλλα κρούστας πίτας
μείγμα επάλειψης για τα φύλλα:
300 ml βραστό βραστό νερό στο οποίο προστίθεται λίγο λάδι για να κάνει το νερό
λιπαρό περίπου 50 ml εάν το νερό κρυώσει, ζεσταίνεται και προσθέστε λίγο λάδι ξανά …
επικαλύψτε κάθε φύλλο καλά με αυτό το μείγμα

Εκτέλεση

Για την εύκολη κιμαδόπιτα της τεμπέλας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι,
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως
χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα
σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και
τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως
στεγνή.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το
γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και
ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

 

Βράζουμε σε ένα μικρο κατσαρολάκι το νερό και ρίχνουμε το λάδι μέσα και ανακατεύουμε

Σε ένα ταψάκι λαδωμένο στρώνουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με το μείγμα νερο-λαδι.


Παίρνουμε άλλα 4 φύλλα και τα στρώνουμε μισά μέσα στο μισά έξω από τα τοιχώματα του
και ραντίζουμε με το νερόλαδο.


Στρώνουμε άλλα 3 φύλλα μέσα στο ταψί ραντίζοντας ενδιάμεσα με το νερόλαδο.


Ρίχνουμε την μισή γέμιση και στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλα με τον ίδιο τρόπο
και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Βάζουμε άλλα 3 φύλλα με τον ίδιο τρόπο και σκεπάζουμε με φύλλα που κρέμονται εκτός των τοιχωμάτων του ταψιού (σε κάθε δίπλωμα ραντίζουμε με το νερόλαδο)

Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα
Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο κέικ ΧΩΡΙΣ Αλεύρι, λάδι και γάλα
Επόμενο άρθροΡεβυθοκεφτέδες – Φαλάφελ