Στριφτά Τυρόψωμα

Απαραίτητα προϊόντα για τη ζύμη:

2 τεμ. αυγά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
200 ml. φρέσκο ​​γάλα ελαφρώς ζεστό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουτ αλάτι
7γρ ξηρή μαγιά
500γρ άσπρο αλεύρι
Επιπλέον, θα χρειαστείτε περίπου 200 γραμμάρια τεμαχισμένου τυριού, περίπου 100 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
και 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο φρέσκο ​​γάλα για να απλώσετε στο τυρόψωμο πριν το ψήσιμο.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χωρίστε το μισό γάλα, προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Αφήστε σε ένα ζεστο μέρος για 10-15 λεπτά για να γινει η ζύμωση.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι. Φτιάξτε ένα πηγάδι στη μέση και προσθέστε την αφρώδη μαγιά, το υπόλοιπο γάλα και όλα τα υλικά ζύμης. Ζυμώστε μια λεία ελαστική ζύμη. Καλύψτε το μπολ με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί η ζύμη για 15-20 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια βάλτε τη ζύμη και χωρίστε σε 3 ή 4 μέρη και από κάθε σχήμα σχηματίστε μια μπάλα. Καλύψτε ξανά και αφήστε για χαλάρωση για 15 λεπτά.
Ανοιξτε κάθε μπάλα ζύμης σε μια πολύ λεπτή κρούστα-φύλλο. Απλώνουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Τοποθετήστε τους δίσκους των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο. Η τελευταία κρούστα-φύλλο παραμένει καθαρή.

Έτσι όπως είναι στιβαγμένα το ένα φύλλο πάνω στο άλλο τα κόβουμε σε 4-5 λωρίδες.

Στρίψτε κάθε λωρίδα σε διαφορετικές κατευθύνσεις και πιάστε και πιεστε τα δύο άκρα.

Τοποθετήστε σε ένα ταψί μεγέθους 28-30, το οποίο είναι καλά λαδωμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Αφήστε να φουσκώσει έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο και στη συνέχεια απλώστε με τον κρόκο κτυπημένο με λίγο γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους περίπου 180-200 C ° έως ότου τελειώσουν. Χρειάζονται περίπου 40-50 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με καραμέλα και ξηρούς καρπούς-Snickers (Video)
Επόμενο άρθροΗ Υπέροχη Κερασόπιτα της μπάμπω