Στριφτή Σπανακοτυρόπιτα

Μου έφεραν σπανάκι από τον κήπο μας και αμέσως έκανα μια στριφτή σπανακότυρόπιτα

1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα,
4 αυγά,
1 κεσ γιαούρτι,
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη,
500 γρ. σπανάκι,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κρόκο αβγού για το άλειμμα των φύλλων
100 gr. Βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Αρχικά, σε καυτό νερό ζεματίζετε το σπανάκι, σουρώνετε, ψιλοκόβετε και αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ τρίβω με τα χέρια το τυρί ή με ένα πιρούνι.
Χτυπάτε τα αβγά με ένα σύρμα χειρός και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα τυριά.
Προσθέτετε αλάτι κατά βούληση και πιπέρι, μαγειρική σόδα, ανακατεύετε και προσθέτετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας στον παγκο σας, αλείφετε με λίγο βούτυρο και βάζετε στην άκρη του και κατά μήκος λίγη από την γέμιση.
Ρολάρουμε το φύλλο σφιχτά και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε το ίδιο τυλίγοντας συνέχεια εκεί που σταμάτησε η πρώτη σπύρα  μέχρι να γεμίσουμε το ταψί μας
Περιχύνετε την πίτα με λίγο ακόμα λιωμένο βούτυρο και την τρίβετε ελαφρά με τον κρόκο του αβγού και ψήνω 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ πιο γρήγορη και ελαφριά κολοκυθόπιτα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με καρότα και γιαούρτι και καρύδι…για όλες τις εποχές