Στριφτή Τυρόπιτα

Υλικά:

150 ml λαδιού
200 ml βραστό νερό
πρέζα αλάτι
300 g τυριού
500 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές λάδι
300 ml ζεστού νερού

Παρασκευή:

• Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε το νερό, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι.
• Προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι σε αυτά και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
• Χωρίστε σε πέντε ίσα μέρη και σχηματίστε μπάλες.
• Τυλίξτε τα σε μια πετσέτα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
• Από κάθε μπάλα ανοιγουμε ένα λεπτό (διαφανή) φύλλο που πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και τυρί.
• Κάντε ένα χαλαρό ρολό και τακτοποιήστε σε ένα λαδωμένο τηγάνι σε κύκλο (σαλιγκάρι).
• Ρίχνουμε λάδι και ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για
τουλάχιστον 20 λεπτά.
• Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βράστε 200 ml νερού με μια πρέζα αλάτι.
• Βγάλτε την πίτα και γεμίστε την με αλατισμένο νερό και επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά.
• Καλύψτε την τελική πίτα με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πατάτες με μπέικον και τυρί
Επόμενο άρθροΤο Basbusa είναι ένα διάσημο αραβικό γλυκό