Αγαπητοί μου, σήμερα έχω μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για εσάς με κανταίφι, πολλοί άνθρωποι δεν την γνωρίζουν αυτήν τη συνταγή. Θα είναι πραγματικά τραγανό και νόστιμο.

Στριφτό κανταΐφι

Συστατικά για το σιρόπι ζάχαρης:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρης (τα ποτήρια μου κρατούν περίπου 200 ml νερού)
1 στικ κανέλας
1 πακέτο κανταίφι (μαλλιά αγγέλου)
150 g βούτυρο

Για την Γέμιση
250 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
μια πρέζα γαρύφαλλο

3-4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι (σιρόπι σταφυλιού)

Φιστίκια για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για σιροπιαστό κανταΐφι, ξεκινήστε με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βαλτε σε δυνατή φωτιά. Αφήστε να έρθουν σε βρασμό και να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο αφήστε το στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Για την Γέμιση
Στη συνέχεια θα προετοιμάσετε τη γέμιση για το κανταΐφι. Σε ένα μούλτι βάλτε τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο σε σκόνη και χτυπήστε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς τα καρύδια.
Λιώστε το βούτυρο και βουτυρώστε καλά ένα ταψί. Αλείψτε  πάνω από το βούτυρο με πετιμέζι.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ξάνετε καλά το κανταΐφι για να αφρατέψει και
το χωρίζετε σε μακρόστενες λωρίδες. Καλύψτε το υπόλοιπο κανταΐφι με μία νωπή πετσέτα
για να μην ξεραθεί.

Γεμίζετε το κανταΐφι κατά μήκος με γέμιση και το τυλίγεται στριφτό όπως βλέπετε στην φωτό.


Τοποθετείτε τα κορδόνια κανταϊφιού σε ένα ταψί και τα βουτυρώνετε με λιωμένο βούτυρο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170-180C ψήνετε στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να τραγανίσει.

Μόλις βγάλετε το κανταΐφι από τον φούρνο, Το γυρνάτε με την βοήθεια ενός μεγάλου δίσκου ανάποδα και το ξαναβαζετε στο ταψί (για να φανεί από πάνω το πετιμέζι) 

σιροπιάστε το με το κρύο σιρόπι. Με μία κουτάλα ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι, αφήνοντας να απορροφηθεί.

Σκεπάστε το κανταΐφι με μία πετσέτα και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάστε και σιροπιάστε με το υπόλοιπο σιρόπι. Περιμένετε να απορροφηθεί το σιρόπι.

Διακοσμήστε με τριμένο φυστίκι ή καρύδι

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΑπλή και γρήγορη συνταγή “τυρόψωμου”, ακόμη και για αρχάριους
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες (ψημένο σε σακούλα)