Συστατικά

Για το φύλλο
1 ½ φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι 
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ αλάτι
1 φλιτζάνι νερό ή περισσότερο, όπως απαιτείται

Γέμαιση
½ κιλό τυρί limnos kalathaki ή φέτα θρυμματισμένη
1 μικρό ματσο πρασσουλίδες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι φρέσκια μέντα
1/3 φλιτζάνι άγριο μάραθο ή άνηθο φύλλα
4 μεγάλα αυγά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το βούρτσισμα και το τηγάνι

Οδηγίες

Κάντε τη ζύμη: Αναμείξτε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ηλεκτρικού μίξερ με γάντζο ζύμης. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε με το χέρι ή το γάντζο ζύμης έως ότου η ζύμη είναι ομαλή και σταθερή, περίπου 10 – 12 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό, εάν είναι απαραίτητο. Σχηματίστε τη ζύμη σε μια μεγάλη σφαίρα και αφήστε την για να ξεκουραστεί, καλύπτεται με πλαστικό περιτύλιγμα, για μία ώρα.
Αναμείξτε το τυρί, τις πρασουλίδες, τα βότανα και το πιπέρι σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε και αναμίξτε τα αυγά.
Λιπάνετε μια μεγάλη λαδόκολα και προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.
Κόψτε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και κόψτε κάθε κομμάτι στη μέση. Σχηματίστε κάθε κομμάτι σε μπάλα. Αφήστε τα κομμάτια να ξεκουραστούν για 15 λεπτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, καλυμμένη με πετσέτα κουζίνας.
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε το πρώτο κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο περίπου 30 x 35 εκ μεγάλο. Κόψτε το στη μέση σε όλο το πλάτος. Βουρτσίστε πολύ ελαφρά με ελαιόλαδο. Πάρτε μια γεμάτη κουταλιά της γέμισης και απλώστε την στο κάτω μέρος του πρώτου τεμαχίου ζύμης, περίπου 2,5 cm από τις άκρες. Τυλίξτε από το κάτω μέρος της ζύμης και στη συνέχεια ανασηκώστε τη γέμιση και τη ζύμη για να διαμορφώσετε έναν σφιχτό κύλινδρο. Φτιάξτε αυτό σε μια σπείρα, σφίγγοντας την άκρη κάτω. Τοποθετήστε σε μια λαδωμένη λαμαρίνα. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες ή σε δύο φύλλα για να τα προσαρμόσετε όλα. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και γεμίστε μέχρι να εξαντληθεί.
Ψήστε στη μέση του φούρνου για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά. Βγάλτε τα, να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

Προηγούμενο άρθροΤεμπελόπιτα Ζαγορίου
Επόμενο άρθροΗ απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα στιγμής!