Δεν είμαι πολύ λάτρης των γλυκών κουταλιού , είναι πολύ γλυκά κατά τη γνώμη μου, αλλά στα πράσινα σύκα δεν μπορώ να αντισταθώ και κρατώ πάντα ένα βάζο ή δύο στο ψυγείο μου. Έχει αυτό το εξωτικό και κάπως ανατολίτικο που είναι μαγικό! Κλείστε τα μάτια ενώ το τρώτε και νιώστε τη μαγεία!
Ξέρω ότι χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να το προετοιμάσετε, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Συστατικά:
    2 κιλά πράσινα σύκα
    1 kg ζάχαρης
    1 λεμόνι
    1,5 λίτρα νερού για σιρόπι

Παρασκευή:
Κατ ‘αρχάς, καθαρίστε την βάση κάτω από τα σύκα και κόψτε λίγο και το κοτσάνι, και στη συνέχεια κάντε αρκετές τρύπες με ένα πιρούνι σε κάθε σύκο. Τοποθετήστε τα σύκα σε μια κατσαρόλα, ρίξτε νερό και τοποθετήστε σε μια θερμαινόμενη εστία για να βράσει. Αδειάζουμε το νερό και ρίχνουμε νέο νερό και αφήνουμε να βράσει ξανά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 9 φορές. Αφήστε τα σύκα να στραγγίσουν.

Στη συνέχεια ξεκινήστε την προετοιμασία σιροπιού. Προσθέστε νερό με ζάχαρη σε άλλο δοχείο. Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει, προσθέστε τα στραγγισμένα σύκα. Βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ή περίπου 30-40 λεπτά. Τέλος προσθέστε φέτες λεμονιού. Σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα υγρό πανί και αφήστε το να μείνει για 12 ώρες. Στη συνέχεια, βάλτε το γλυκό σε καθαρά βάζα.
Εάν υπάρχει ένα παραμένον σιρόπι, βάλτε σε ένα καθαρό βάζο και χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε κέικ ή γλυκά.

Προηγούμενο άρθροΦυσικό φαρμακευτικό ρόφημα για υγιή θυρεοειδή και καλή πέξη
Επόμενο άρθροΠικάντικες σουπιές με ελιές και άγρια χόρτα