Συκωτάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε μπεικον στο τηγάνι

Απαραίτητα προϊόντα:

12-18 συκωτάκια κοτόπουλου
12-18 φέτες μπέικον ή προσούτο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φλούδα
κλωνάρι δεντρολίβανου
1/2 κουτ αλάτι ή για γεύση
1/2 κουτ μαύρο πιπέρι ή για γεύση
1-2 χούφτες baby σπανάκι, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα συκωτάκια σε χαρτί κουζίνας.
Αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε σφιχτά με μπέικον ή προσούτο και στερεώνουμε με μια οδογλυφίδα ή τα βάζουμε πρώτα με την ραφή προς τα κατω να κολλήσει, τακτοποιώντας τα συκωτάκια σε απόσταση μεταξύ τους.

Αλείφουμε τον πάτο του τηγανιού με ελαιόλαδο, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το συκώτι, το σκόρδο και το κλωνάρι δεντρολίβανου.


«Ψήνετε» από τη μια πλευρά για 5-6 λεπτά, γυρίζετε τα σουβλάκια και το σκόρδο και ψήνετε για 5-6 λεπτά από την άλλη.
Αφαιρούμε τα έτοιμα σουβλάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε το σπανάκι και σιγοβράζουμε στο λίπος από το συκώτι για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με το αγαπημένο σας κρασί ή μπυρα

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο όνειρο: Νηστίσιμη και χωρίς μίξερ!