Συκωτάκια Κότας με σάλτσα 
ΥΛΙΚΑ:
350 γρ Συκωτάκια Κότας
½ ποτήρι / 125 ml γλυκό κόκκινο Κρασί όπως: Σάμος ή Μαυροδάφνη 
½ Ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml / 3,5 κ.σ. Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
1 κ.σ. Ντοματοπελτές
Αλατοπίπερο
Περίπου 375 ml / 1,5 φλ. ζεστό Νερό
1 κ.γ. φρέσκος ​​χυμός Λεμονιού
1 κ.γ. Ρίγανη
1 κ.γ. Μικτά μπαχαρικά για Κοτόπουλο (οτιδήποτε είδος)

ΜΕΘΟΔΟΣ:

A. Προετοιμάστε τα συκωτάκια:
Κόψτε και πλύντε τα συκωτάκια καλά μέσα σε σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό.
Ανακινήστε καλά το σουρωτήρι για να αποβάλλετε το περίσσιο νερό.
Αφήστε τα συκωτάκια να στεγνώσουν καλά μέσα σε χαρτιά κουζίνας. Πατήστε τα από πάνω επιπλέον με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Σημείωση: Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Η αφαίρεση του νερού βοηθάει τα συκωτάκια να μαγειρευτούν καλά χωρίς να πετάγεται πολύ λάδι γύρω γύρω και χωρίς να ψηθούν υπερβολικά.

Β. Ώρα μαγειρέματος:
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα συκώτια για 5’ έως ότου αυτά σφραγιστούν και χρυσίσουν γύρω γύρω, ανακατεύοντας τακτικά.
Τώρα χαμηλώστε τη θερμότητα και ντεγλασάρετε χύνοντας μέσα το κόκκινο γλυκό κρασί.
Προσθέστε το ντοματοπελτέ και ανακατέψτε για να τον ενσωματώσετε μέσα στη σάλτσα, ξύνοντας τον πυθμένα της κατσαρόλας για να αφαιρέσετε τα κομμάτια που κόλλησαν, για επιπρόσθετη γεύση.

Προσθέστε ζεστό νερό μέσα στη σάλτσα (αρκετό για να καλύψετε σχεδόν τα συκωτάκια), το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τα μικτά μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
Αλατοπιπερώστε.
Τοποθετήστε το καπάκι πάνω από τη κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15’.
Μετά από 5’ προσθέστε το υπόλοιπο ζεστό νερό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να αποφύγετε να στεγνώσουν τα συκωτάκια, μην τα παραμαγειρέψετε!
Μετά από περίπου 15’ το φαγητό μας πρέπει να είναι έτοιμο και η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει.
Σβήστε τη φωτιά.
Τα συκωτάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν!
Ένα όμορφο, πλούσιο πιάτο γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές! Ένα ρουστίκ, χειμωνιάτικο, πικάντικο πιάτο, ιδανικό για όλη την οικογένεια!

Γ. Προτάσεις σερβιρίσματος:
Σερβίρετε τα Συκωτάκια κότας με τη σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί ζεστά, με σπιτικές πατάτες τηγανιτές και μια απλή σαλάτα Μαρούλι, περιχύνοντας λίγο από τη γλυκιά σάλτσα από πάνω τους 😋 (κοιτάξτε τις ξεχωριστές μου συνταγές)!!
Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε με πατάτες πουρέ ή πικάντικο ρύζι (κοιτάξτε τις ξεχωριστές μου συνταγές)!
Μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχω αποδείξει το θέμα μου με τα “μοντέρνα” πιάτα! Μμμμμ, απολαύστε 💖!

Συμβουλή: Τα συκωτάκια κοτόπουλου μπορούν να φυλαχτούν στο ψυγείο για μια εβδομάδα!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΗ Τέλεια Κρέμα Καραμελέ