Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Οι γεμιστές ντομάτες και πιπεριές είναι ένα υπέροχο πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα. Η ντομάτα και η πιπεριά γίνονται η τέλεια θήκη για ένα γεμάτο και αρωματικό μείγμα από ρύζι, λαχανικά και μυρωδικά. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο. Οι γεμιστές ντομάτες και πιπεριές είναι ιδανικές για όσους αναζητούν μια υγιεινή, νόστιμη και πλούσια επιλογή γεύματος.

Τα υλικά: 👇🏻

Για 16 τεμάχια ντομάτες και πιπεριες

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 φύλλα δάφνης
2 κεφάλια κρεμμύδι/μεγάλα/
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτε
8 κουταλιές της σούπας ρύζι
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κλαδάκι άγριας μέντας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
0,5 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τις πατατες
3 πατατες μεσαιες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη/αποξηραμένη/
αλάτι, πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βάζετε τον κιμά και το λαδι σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να γίνει σπυρωτος.
Προσθέστε σε αυτό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Δάφνη και νερό μέχρι το επίπεδο της γέμισης και αφήστε το να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις ντοματες από το εσωτερικό, το οποίο θωρακίζουμε και προσθέτουμε στη γέμιση που σιγοβράζει, και καθαρίζουμε και τις πιπεριες απο το εσωτερικό τους.

Στην κατσαρόλα με το κιμα ρίχνουμε επίσης ελαιόλαδο, ντοματοπελτέ, ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι μέντα, μια πρέζα πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να βράσουν τα υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και το κρατάμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρουμε τα φύλα δάφνης

Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τις πατατες, πασπαλίζουμε με αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, τη ρίγανη και 1/3 φλ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. (βάλτε μια πρέζα ζάχαρη στις ντοματες) και γεμίστε τα μέχρι πάνω με τη γέμιση.
Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και βάζετε τις πατατες στα κενα τους, τα αλείφετε όλα με ελαιόλαδο από το μπολ με τις πατατες.
Πασπαλίζετε τα καπάκια με φρυγανιά, βάζετε στο ταψι 1 φλιτζάνι νερό. Ψήνετε για 2/2,5 ώρες στους 190C* ΧΩΡΙΣ αλουμινόχαρτο

❤️Bon Appeti

H συνταγή είνα της Suzana Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστές πιπεριές με κόκκινη σάλτσα και από πάνω μοτσαρέλα.

Εδώ είναι η δική μου εκδοχή των γεμιστών μακρών πράσινων πιπεριών με κόκκινη σάλτσα και γαρνιτούρα με μοτσαρέλα

Έφτιαξα την απλή κόκκινη σάλτσα μου, σοτάροντας στο ελαιόλαδο μερικά ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο, πρόσθεσα φρέσκο βασιλικό, τους χυμούς από τις κονσέρβες της ντομάτας,

μερικές θρυμματισμένες ντομάτες κον κασε και λίγη ζάχαρη για να κόψω την οξύτητα.

Φύλαξα τις υπόλοιπες θρυμματισμένες με το χερι ντοματες  για το μείγμα του κρέατος.

Όσο σιγοβράζει η σάλτσα, κράτησα τις πιπεριές ολόκληρες και καθάρισα το εσωτερικό τους.
Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο ταψί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο,

πρόσθεσα το κιμα, μετά αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψα με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο
μαϊντανό και ψιλοκομμένη μοτσαρέλα.

Πρόσθεσα το κιμα και το σοτάρισα μέχρι να ψηθεί σχεδόν, μετά πρόσθεσα τις ντοματες κον κασε, στραγγίξα λίγο το λάδι, μετά πρόσθεσα λίγη φρέσκια κόκκινη σάλτσα, τριμμένη κεφαλογραβιερα και άλλη τριμμένη μοτσαρέλα.
Αλατοπιπερώνω ξανά. Λίγο αλάτι καθώς τα τυριά είναι αλμυρά. Τα ψήνω όλα λίγο ακόμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Πρόσθεσα λιγη φρυγανια το μαγειρεμένο λευκό ρύζι, μέχρι το μείγμα να μην είναι νερουλό και να ενωθεί.Μόλις το μείγμα κρυώσει αρκετά, γέμισα τις πιπεριές,

τις αλείψα με ελαιόλαδο από τη μια πλευρά και πρόσθεσα λίγο αλάτι στην κορυφή της καθεμιάς.
Τις ψήνω στους 220-230 βαθμούς για να ροδίσουν γυρίζοντάς τα προσεκτικά μόλις ροδίσει η μια πλευρά και μετά να ροδίσουν από την άλλη.


Έπειτα πρόσθεσα αρκετή κόκκινη σάλτσα στην κορυφή της καθε μιας, και γύρω από τα πλαϊνά,

πρόσθεσα λίγο τριμμένο τυρί στην καθε μια, τα σκέπασα με αλουμινόχαρτο
και συνέχισα το μαγείρεψα μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν, μετά πρόσθεσα τη μοτσαρέλα την τελευταία στιγμή και τελείωσα το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Μην τα παραψήσετε γιατί θα χαλάσουν.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πίτες γεμιστές με τυρί φέτα και πιπεριές

Υλικά:

1 αυγό,
320 γρ αλεύρι,
200 γρ γάλα χλιαρό,
2 κουταλιές της σούπας λάδι,
7 γρ μαγιά ξερή και αλάτι

Για τη γέμιση:
100 γρ τριμμένο τυρί,
80 γρ τυρί φέτα,
πράσινη και κόκινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια
ξερός μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μετά κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μίγμα το αλεύρι σταδιακά έως ότου πάρουμε μία ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με το χέρι σχηματίζουμε ένα μη κολλώδες ζυμάρι.
Σε ένα λαδωμένο μπολ βάζουμε την ζύμη το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε Τουλάχιστον μία ώρα για να φουσκώσει
σε ένα ζεστό μέρος. Μόλις περασει ο χρόνος βγάζουμε το ζυμάρι μας στο παγκο μας και το χωρίζουμε σε 4 μέρη.
Κάθε ένα μέρος το πλαθουμε σε μία μπάλα τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί, την τριμμένη φέτα, πιπεριές πιπερι και τον ξερό βασιλικό και ανακατεύουμε.
Συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια μας τα ανοίγουμε σε μία πίτα περίπου 10-15 εκατοστά βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση της κλείνουμε όπως ένα πουγκί και στο τέλος το γυρναμε αναποδα στο παγκος με τις ραφες προς τα κάτω και με το χέρι μας τις ξαναπλατιαζουμε σε πίτα και τις ανοίγουμε στο μέγεθος περίπου 15 εκατοστών με 20.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αλειφουμε με αυγό και με ένα εργαλείο κοπής πίτσας η ρόδα τις κόβουμε στα τέσσερα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτιρνο τυρί.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Σπανακόπιτα-…με φρέσκα μυρωδικά,φέτα και φυσικά με σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροRed Velvet Cake: Ερωτευτείτε με κάθε μπουκιά