Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια
*******************************

Αυτή η συνταγή συκωτιού και κρεμμυδιού είναι πραγματικά νόστιμη και σερβίρεται με πουρέ πατάτας, ρύζι, πουρέ γλυκοπατάτας και τυρί κλπ.  Δοκιμάστε το και νομίζω ότι θα το λατρέψετε επίσης.
Το συκώτι του βοείου κρέατος είναι ίσως το πιο θρεπτικό και υγιεινό κρέας που μπορείτε να φάτε  Το συκώτι του μοσχαρισιου κρέατος είναι ίσως η πιο θρεπτική τροφή στη γη. Αυτό το πυκνό θρεπτικό κρέας οργάνων περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β12, χαλκού και πολλών άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.
Το μυστικό για το καλό συκώτι και κρεμμυδιού είναι να το μουλιάσετε στο γάλα για 1-2 ώρες πριν από το μαγείρεμα, αφαιρεί μεγάλο μέρος της πικρής γεύσης.

Υλικά για 4 μερίδες
***************

• 500 γρ. Συκώτι αρνιού, ξεπλυμένο και κομμένο σε φέτες
• 30 g βούτυρο
• 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
• 100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
• 2-3 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και θρυμματισμένες
• 2 μεγάλα κλαδάκια φρέσκο ​​θυμάρι ή 2 κουταλιές ξηρό θυμάρι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (καρυκευμένο με αλάτι, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι)
• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο ή κόκκινο κρασί
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
• 300 ml βραστό νερό ή ζωμό
• 1 κουταλιά της σούπας κοκκία σάλτσας ή 1 κουταλιά της σούπας αραβόσιτο
• 150 ml γάλα ή ανάλογα με τις ανάγκες για μούσκεμα
• Μια καλή πρέζα μαύρης ζάχαρης
• 1 κουταλιά καπνιστής πάπρικας
• Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:
*****************************

1- Αφαιρέστε τη μεμβράνη και λίγο λίπος από το συκώτι. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια, όπως το μέγεθος των
καρυδιών. Καλύψτε και ανακατεψτε με γάλα. Αφήστε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
2- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε μπέικον και τηγανίστε να γίνει για τραγανό, (Αποθηκεύστε μερικά για γαρνιτούρα, προαιρετικά) Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.

Προσθέστε μια καλή πρέζα μαύρη ζάχαρη. Ρίξτε αλάτι, μαύρο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα για γεύση. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελωθούν.
3-Αρωματίζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Καλύψτε το ξεπλυμένο και στραγγισμένο συκώτι με το αρωματικό αλεύρι.

4- Προσθέστε το συκώτι στο τηγάνι και καστανίστε λίγο για περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέστε το ξύδι, το χυμό λεμονιού και το νερό αναμεμειγμένο με τους κόκκους σάλτσας και αφήστε το να βράσει μέχρι να πήξει.
5- Σερβίρεται αμέσως όπως θέλετε με πουρέ πατάτας. ρύζι, μάρκες και εποχιακά λαχανικά. Απολαμβάνω:)

Συνταγή από τη Μάρι Γλασκόβη
✅ Ακολουθήστε στο Facebook

✅ Ακολουθήστε στο Instagram

✅ Εγγραφείτε και μοιραστείτε στο κανάλι YouTube

Ευχαριστώ

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια πατάτας
Επόμενο άρθροΣπιτικά Hot Dog στο φούρνο