Συκώτι μοσχαρίσιο με ρύζι

Υλικά

500 γρ συκώτι μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
2 κούπες ρύζι
1 καρότο

Εκτέλεση

Σέ ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τά κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι ακόμη σέ δυνατή φωτιά. Περνάμε από αλεύρι το συκώτι το βάζουμε στο καυτό λάδι και φροντίζουμε να πάρει χρώμα και από τίς δύο πλευρές για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια  που έχουμε στο μπολ  τα σωτάρουμε όλα μαζί για 1 λεπτο και τα σβήνουμε με το κρασί. Τέλος ρίχνουμε  αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό από πάνω και σερβίρουμε με ρύζι. Ότι ρύζι μας αρέσε. Για το ρύζι. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε ένα μικρό κρεμμύδι το καρότο και το ρύζι, μετά προσθέτουμε το νερό, για μια κούπα ρύζι 2 1/2 κούπες νερό. Στις 2 κούπες ρύζι 5 κούπες νερό. Αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ή όσο εμείς το θέλουμε βρασμένο. Το σερβίρουμε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΠεντανοστιμο γλυκό ψυγείου με τρία υλικά!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο ψητό και λαχανικά !!!