Tips για Πασχαλινά αυγά!

Εαν θέλετε τέλεια βαμμένα πασχαλινά αυγά, ακολουθείστε μερικά απλά βήματα.
Επιλέγουμε αυγά με σκληρό κέλυφος όπως είναι τα ελευθέρας βοσκής.

Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Μισή ώρα πριν τα βάψουμε τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό βρύσης. Έπειτα τα βγάζουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη βαφή για να βράσουν.

Για όμορφο έντονο χρώμα βάλτε παραπάνω βαφή, από αυτή που λένε οι οδηγίες στο φακελάκι.
Βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά και όχι όλα μαζί, ώστε να αποφύγουμε σπασίματα.

Τέλος αφού βράσουν τα αυγά μας, τα περνάμε με ένα μαλακό πανί με λίγο ελαιόλαδο, για να μείνει ωραία η μπογιά και να γυαλίσουν.

Αν πάλι θέλουμε κάτι πολύ πιο εύκολο αλλά κι εντυπωσιακό, μπορούμε πανεύκολα να στολίσουμε τα πασχαλινά αυγά, μόνο με, χρωματιστές χαρτοπετσέτες!

👉Θα χρειαστούμε μερικές χρωματιστές χαρτοπετσέτες και λίγο ασπράδι αυγού.
Για ασφάλεια, πάρτε έτοιμο παστεριωμένο ασπράδι (θα βρείτε στο ψυγείο των σούπερ μάρκετς) ή παστεριωμένο ασπράδι σε σκόνη (αλμπουμίνη) διαλυμένο σε λίγο νερό.
Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα πινελάκι τα περνάμε με λίγο ασπράδι, βάζουμε από πάνω τη χαρτοπετσέτα και τη στρώνουμε περνώντας από πάνω πάλι με το πινέλο με ασπράδι. Θέλουμε να βραχεί καλά το χαρτί και να κολλήσει. Το αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσει. Έτοιμο!

Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους.

ΠΗΓΗ: Be Good Be Cook

Προηγούμενο άρθροΦασόλια γίγαντες με χοιρινό στο φούρνο
Επόμενο άρθροΈχεις καθόλου γάλα; Φτιάξτε αυτό το νόστιμο και εύκολο γλυκό