Ψητές Γεμιστές Πιπεριές “Βάρκες”

Απαραίτητα προϊόντα:

4-5 πράσινες πιπεριές,
περίπου 600 g τυρί ανθότυτρο,
3 αυγά,
περίπου 200 g λουκάνικα,
3-4 κλαδάκια μαϊντανό,
4-5 κουταλιές λάδι,
150-200 g τυρί κίτρινο,
αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις καθαρίζουμε από σπόρους.
Σε ένα κατάλληλο βαθύ μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο με τα αυγά προσθέστε τα λουκάνικα, τα οποία έχουμε προηγουμένως κόψει σε μικρούς κύβους, προσθέστε το λάδι, το αλάτι για γεύση και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Ανακατέψτε όλα καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα που παρασκευάστηκε.

Τακτοποιήστε τις “βάρκες” σε μια κατσαρόλα, ρίξτε περίπου 150 ml νερού γυρω από τις πιπεριές, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 25 λεπτά στους 200 βαθμούς στο φούρνο.
Λίγο πριν να είναι έτοιμες, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με χοντρό τριμμένο
κίτρινο τυρί και τα επιστρέφουμε για ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.
Γίνονται εύκολα, γρήγορα και με απίστευτη γεύση και άρωμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: vkusnosbeni.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ με χαλβά απο τα χωριά της Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με τριμμένο φύλλο