ΥΛIΚΑ

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 8 μέτρια κολοκυθάκια
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο, άνηθο ή μένταψιλοκομμένο
  • 600 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνετε το χωριάτικο φύλλο να ξεπαγώσει δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία για να διατηρήσει την υγρασία του.

Ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών ή το μαχαίρι και τρίψτε τα από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Μπορείτε επίσης να κόψετε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομματάκια μέχρι να τεμαχιστούν τελείως. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι πάνω από το νεροχύτη και προσθέστε λίγο αλάτι για να απελευθερώσετε την υπερβολική υγρασία. Αφήστε το για περίπου μία ώρα, ώστε να αποστραγγιστεί το νερό. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για περίπου πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για ακόμα ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε αλάτι καιφρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο ή τη μέντα, την φέτα θρυμματισμένη, την φρυγανιά και τα αυγά και ανακατεύετεκαλά να ενωθούν τα υλικά και να έχετε μια πηχτή γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 – 32 εκ. και στρώνετε 4 από τα χωριάτικα  φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα. Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 3 – 4 φύλλα (ανάλογα με το πόσα περιείχε η συσκευασία) πάλι λαδωμένα ένα – ένα. Διπλώνετε τα φύλλα στις άκρες που εξέχουν προς τα μέσακαι τα λαδώνετε κι αυτά, στριμώχνοντάς τα στα τοιχώματα, για να σφραγιστεί η γέμιση.

Τη χαράζετε σε κομμάτια της αρεσκείας σας,χωρίς όμως  να φτάσετε το μαχαίρι μέχρι κάτω. Ραντίζετε την πίτα με μερικές σταγόνες νερό και βάζετε το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου. Ψήνετε την πίτα 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα και να γίνει το φύλλο τραγανό.

Τέλεια σπιτική κολοκυθόπιτα με απίθανη γεύση και σίγουρη επιτυχία!!

Μια εύκολη,καλοκαιρινή ως επί το πλείστον πίτα, που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι.

Περιμένετε όμως να κρυώσει λίγο για να  την γευτείτε!!

Προηγούμενο άρθροΤέλεια Τάρτα με πράσο, μάραθο και σπόρους παπαρούνας
Επόμενο άρθροΑυτό το ορεκτικό ψητών λαχανικών θα το ζηλέψετε