ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ
  • λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω το ρύζι σε μια κατσαρόλα και ρίχνω λίγο νερό, τόσο όσο να καλύψει ελαφρά το γλασσέ όταν το βάλω στην κατσαρόλα. Το βράζω μέχρι να πιει το ζουμί του.
  2. Σε μια κούπα ανακατεύω το κορν φλάουρ με λίγο γάλα. Ρίχνω το υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα να βράσει μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Όταν φουσκώσει, χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ, και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Τότε ρίχω την κουβερτούρα.
  4. Τ’ αφήνω να κρυώσει για λίγο και γεμίζω μπολ, ποτήρια του ουίσκι ή ο,τι με βολεύει και το αφήνω εκτός ψυγείου να κρυώσουν εντελώς. Μετα τα βάζω στο ψυγείο και σερβίρω.

PHOTO

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με 3 υλικά!
Επόμενο άρθροΜπισκότα πάστα φλώρα…με την απίστευτη αυθεντική γεύση