Μελιτζάνες “a la Parmigiana”

Γεύση:

  • Η μελιτζάνα είναι μαλακιά και ζουμερή, με ελαφρώς γλυκιά γεύση που ταιριάζει τέλεια με την πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
  • Η μοτσαρέλα προσθέτει μια κρεμώδη υφή και ήπια γεύση τυριού, ενώ η παρμεζάνα δίνει μια αλμυρή και πικάντικη πινελιά.
  • Ο συνδυασμός των τυριών με την ντομάτα δημιουργεί μια πλούσια και γευστική αρμονία.

Υφή:

  • Η μελιτζάνα έχει μια ιδανικά ψημένη υφή, μαλακιά στο εσωτερικό και ελαφρώς τραγανή στο εξωτερικό.
  • Η σάλτσα ντομάτας έχει μια πηχτή υφή που αγκαλιάζει τις μελιτζάνες.
  • Η μοτσαρέλα λιώνει και προσθέτει μια κρεμώδη υφή, ενώ η παρμεζάνα δίνει μια τραγανή πινελιά.

Εμφάνιση:

  • Το πιάτο είναι οπτικά ελκυστικό, με τα χρώματα της μελιτζάνας, της ντομάτας και των τυριών να δημιουργούν μια ζωντανή σύνθεση.
  • Η παρμεζάνα πασπαλισμένη από πάνω δίνει μια ωραία νότα.

Συνολική εντύπωση:

  • Πρόκειται για ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό.
  • Η γεύση, η υφή και η εμφάνιση είναι άψογες, και το πιάτο σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο πιάτο, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδια.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φρυγανιά αντί για παρμεζάνα.

Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες κατά μήκος
 ελαιόλαδο
 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε φέτες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
Μόλις κόψετε τις μελιτζάνες, τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε 30 λεπτά για να φύγει η πίκρα.
Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το αλάτι και στεγνώστε καλά τις μελιτζάνες.
Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο να έρθει σε υψηλή θερμοκρασία. Εκεί σταδιακά θα
βάλετε τις μελιτζάνες να τηγανιστούν και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες στραγγίστε σε
απορροφητικό χαρτί.
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας στο κάτω μέρος του ταψιού. Συνεχίστε με μια στρώση μελιτζάνα, λίγο από το τυρί παρμεζάνα και πάνω με ένα στρώμα φέτες μοτσαρέλα.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η μελιτζάνα, τελειώνοντας με μοτσαρέλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

www.kitchennostalgia.com

Συνοψίζοντας, η μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας, τυρί παρμεζάνα και μοτσαρέλα είναι ένα εύκολο στην παρασκευή του πιάτο, γευστικό και χορταστικό. Σίγουρα θα αποτελέσει μια αγαπημένη επιλογή για όλη την οικογένεια!

Προηγούμενο άρθροΠαρφέ Γιαούρτι τέλειο για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΕύκολα Μπισκότα Σοκολάτας