Τα αγαπημένα σοκολατένια μπισκότα!! Κανείς δεν αντιστέκεται σε μόνο ένα. Μην δοκιμάσετε. Θα τα φάτε πριν προλάβουν να παγώσουν. Είναι τέλεια!
ΥΛΙΚΑ :
 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
 150 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 130 γραμμάρια ζάχαρη
 70 γραμμάρια γλυκό σιρόπι (π.χ. καραμέλας)
 215 γρ. αλεύρι
 45 γρ. σκόνη κακάου
 ½ κουταλάκι λεπτό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, την σκόνη κακάου και το αλάτι.
Ξεκινήστε να κόψετε τη σοκολάτα σε κομμάτια μεγέθους που θέλετε να βρείτε σε ένα μπισκότο.

Βάλτε το βούτυρο σε ένα μίξερ και χτυπήστε ελαφρά για να το μαλακώσετε, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και το σιρόπι και χτυπήστε στη μεσαία ταχύτητα για περίπου πέντε – έξι λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο.


Με το μίξερ, τώρα, σε χαμηλή ταχύτητα ή με το χέρι, προσθέστε τα ξηρά συστατικά και συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη. Ποια θα είναι, μην ανησυχείτε.


Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά σε σχήμα λουκάνικου με διάμετρο περίπου 5 εκατοστών. Τυλίξτε καλά και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες ή και περισσότερο (πρέπει η ζύμη να παγώσει καλά) ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις. Στρώνετε λαδόκολλα στη λαμαρίνα, για να ψήσετε τα σοκολατένια μπισκότα.
Κόβετε το σοκολατένιο λουκάνικο σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τοποθετείτε στη λαμαρίνα, φροντίζοντας να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους.

Ψήστε για 25 λεπτά για τραγανά μπισκότα.
Εάν τα θέλετε ποιο μαλακά ψήστε για 15 λεπτά ή 20 λεπτά για ενδιάμεσα.
Στη συνέχεια τα αφήνετε να κρυώσουν στη λαμαρίνα.
*Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των μπισκότων, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες.

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες “a la Parmigiana”: Συμφωνία γεύσεων με τυριά και σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στο Φούρνο με Μανιτάρια