Συνταγή με πατάτες και καρότο

Υλικά

3 αυγά
Μισό ποτήρι τσαγιού ελαιόλαδο (45 ml)
Μισό ποτήρι τσαγιού γάλα (45 ml)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (20 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
5 πατάτες
2 καρότα

Γέμιση

φέτα τριμμένη (80 γρ.)
τυρί τσένταρ η μοτσαρέλλα (50 γραμμάρια)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για την επιφάνεια
Τριμμένο τυρί τσένταρ (50 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα με τη μέθοδο ζουλιέν δηλ πρέπει να τα κόψουμε σε μακρόστενα κομμάτια, σαν σπιρτόξυλα.
Τα βάζουμε σ ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε ένα λίτρο νερό.Το αφήνουμε έτσι 5 λεπτά.Τα αφαιρούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φέτα (τη λιώνουμε μ ένα πιρούνι)το τσένταρ,τον μαιντανό,τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σ ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά,ρίχνουμε το λάδι ,το γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν τ αυγά.Προσθέτουμε τ αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με το μείγμα.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο.Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα πατάτας καρότου.Απλώνουμε και το στρώνουμε καλά.Από πάνω βάζουμε το μείγμα τυριών μαιντανού.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα πατάτας καρότου.Στρώνουμε καλά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το τσένταρ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε.
Γρήγορο και πολύ νόστιμο!!!! Θα σας αρέσει!!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Εκλέρ….με κάθε λεπτομέρεια
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια σε ζύμη με τυρί….αν δε το φτιάξετε δε θα μάθετε ποτέ ποσο νόστιμο είναι