Συνταγή του Σφουγγάτο Κύθνου

ΥΛΙΚΑ :

 1 κιλό τριμμένο τυρί Κύθνου γλυκό
 4 αυγά
 μια χούφτα αλεύρι (2 – 3 κουταλιές της σούπας)
 αλάτι
 πιπέρι
 αλεύρι (για αλεύρωμα)
 σπορέλαιο (για τηγάνισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζετε το τυρί σε ένα μπολ και ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι. Το θρυμματίζετε με το χέρι. Κάνετε μια
τρύπα στη μέση, ρίχνετε τα αυγά και το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε. Ζυμώστε πολύ καλά τα υλικά
γιατί το μίγμα για το σφουγγάτο πρέπει να είναι σφιχτό.
Στη συνέχεια, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο λίγη ώρα για να παγώσει και να σφίξει.
Έτσι θα πλάθονται πιο εύκολα.
Παίρνετε με ένα κουτάλι μια μικρή ποσότητα στο μέγεθος καρυδιού και το πλάθετε μπαλάκι. Συνεχίζετε
με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ και αλευρώνετε ελαφρά τα μπαλάκια ένα ένα, τινάζοντας να φύγει το
περιττό αλεύρι.
Τηγανίζετε τα σφουγγάτα σε αρκετό σπορέλαιο και από τις δύο πλευρές μέχρι να κάνουν μια ωραία
ρόδινη, τραγανή κρούστα. Δοκιμάστε τα!!

Photo: craftlog.com

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια Φούρνου
Επόμενο άρθροΚανταίφι με κρέμα και Γλυκό Σιρόπι (Κιουνεφέ Πολίτικο)