Σφολιατίνια με πέστο και προσούτο (ή καπνιστό Σολωμό)

Συστατικά:

1 ρολό σφολιάτας (ορθογώνια)
80 g προσούτο(ή καπνιστό Σολωμό)

3-4 κουταλιές πέστο βασιλικού
Ένα πασπάλισμα τριμμένο τυρί
1 κρόκος (για το βούρτσισμα)
σουσάμι για γεύση.

Μέθοδος:

Ξετυλίξτε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας αφήνοντας το λαδόκολλα από κάτω.
Απλώνουμε το πέστο μόνο στη μισή ζύμη, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τοποθετούμε πάνω τις φέτες προσούτο.
Επικαλύπτετε το άλλο μισό της ζύμης πάνω στη γέμιση και πιέζετε ελαφρά με την παλάμη του χεριού σας για να κολλήσει καλά. Στη συνέχεια κόψτε μερικές λωρίδες με έναν λείο τροχό.

Τυλίξτε κάθε λωρίδα κρατώντας τις άκρες ανάμεσα σε δύο χέρια.
Τώρα τοποθετήστε τα κριτσίνια στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε απαλά με χτυπημένο κρόκο αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στατικό για 25 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη και Νόστιμη Κιμαδόπιτα
Επόμενο άρθροΜανιτάρια με σπιτική Μαγιονέζα και Σκόρδο…δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως