Πτι φουρ Βανίλια

Συστατικά:

– 3 φλιτζάνια αλεύρι.
– 250g βούτυρο.
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
– 1 αυγό.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας.
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Για διακόσμηση:
– Μαρμελάδα βερίκοκο,
– Ζάχαρη άχνη.

Πως να τα Φτιάξεις:

1- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη υφή.
2- Προσθέστε το αυγό στη ζάχαρη και το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέστε ξύσμα λεμονιού με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
3- Ανακατέψτε αργά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και χρειάζεται χειρισμό με προσοχή.
Εάν η ζύμη είναι ακόμα λίγο κολλώδης, κοσκινίστε σε λίγο επιπλέον αλεύρι.
4- Ανοίξτε την ζύμη σε πάχος περίπου 4 mm, φροντίστε να αλευρώσετε καλά τον πλάστη. Κόψτε «το πάνω & το κατω» για τα πτιφουρ.

5- Τοποθετήστε σε ένα ταψί  χαρτί ψησίματος, Όταν δείτε τα μπισκότα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν στο κάτω μέρος αφαιρέστε από το φούρνο μην περιμένετε να ροδίσουν όλα).
6- Αφήστε τα πτι φουρ να κρυώσουν στο ταψί για ένα λεπτό και στη συνέχεια βγάλτε τα σε ένα πιάτο για να τελειώσετε την ψύξη.
7- Όταν κρυώσουν πλήρως, θερμάνετε τη μαρμελάδα μέχρι να βράσει.
8- Τοποθετήστε όλα “τα πάνω” σε ένα δίσκο και πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη.

9- Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια κουτάλι λίγη ποσότητα μαρμελάδας “τα κάτω” και στη συνέχεια τοποθετήστε “τα πάνω” πάνω από τη μαρμελάδα.

10- Αφήστε να στερεωθεί, στη συνέχεια σερβίρετε και μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο χωρίς & ψυγείο.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά στικς τυριού
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με μυστικό συστατικό – νέο τρόπο – ακαταμάχητο!