Τάρτα με την καρδιά του Μήλου

Συστατικά

Για τη ζύμη:
1 αυγό
250 γρ αλεύρι
50 γρ κορν φλαουρ
150 γρ ζάχαρη
Τριμμένο ξύσμα λεμονιού
1 φακελάκι Βανιλίνη
1 πρέζα Αλάτι
25 γρ Μέλι
150 γρ Βούτυρο
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ για κέικ
ζάχαρη άχνη (για διακόσμηση)

Για τη γέμιση:
570 γρ Μήλα
100 γρ ζάχαρη
6 κουταλιές καστανή ζάχαρη
57 γρ Βούτυρο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
50 γρ ψίχουλα ψωμιού

Παρασκευή

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κορν φλαουρ, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανιλίνη και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε το αυγό, το μέλι, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και, τέλος, τη μαγιά κοσκινισμένη και δουλέψτε τα πάντα γρήγορα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά, τυλιγμένη σε ένα φύλλο μεμβράνης.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, και τη ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα (λίγο πολύ ένα κουτάλι ή ανάλογα με το γούστο σας), ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Πάρτε τη ζύμη, χωρίστε τη σε δύο μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο) και ανοίξτε το καθένα σε ένα φύλλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών, σε μια ελαφρά αλευρωμένη σανίδα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 23 εκ. με χαρτί ψησίματος (ή το βουτυρώνουμε καλά) και τοποθετούμε πάνω του το μεγαλύτερο φύλλο, καλύπτοντας τόσο το κάτω μέρος όσο και τις πλευρές.

Ενσωματώστε την τριμμένη φρυγανιά στη γέμιση μήλου που ετοιμάστηκε νωρίτερα και μοιράστε την ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα. Κλείστε με τον άλλο φύλλο, σφραγίστε καλά τις άκρες και χαράξτε την επιφάνεια δημιουργώντας μικρές πλάγιες γραμμές με το αιχμηρό άκρο ενός μαχαιριού.
Ψήνουμε την τάρτα μήλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και το σερβίρουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίζοντας την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη, όπως επιθυμούμε.

 

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/ipasticcinidinina/

Προηγούμενο άρθροΚρουασανάκια καρυδιού…τέλεια για τις ημέρες των γιορτών
Επόμενο άρθροΚέικ λεμονιού χωρίς ψήσιμο