Τάρτα Μπισκότο

Η Τάρτα Μπισκότο είναι ένα γλυκό με μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας, τραγανά αμύγδαλα και μια μαλακή, μαστιχωτή καραμέλα. Αυτή η νόστιμη γλυκιά απόλαυση είναι σίγουρο ότι θα λατρέψει όλη η οικογένεια! ❤

Υλικά 🛒

Ζύμη μπισκότων:
2 Φλιτζάνια Αλεύρι
3/4 φλιτζάνι (170 γρ.) Βούτυρο
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 Αυγό
2 Κρόκοι Αυγών
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/2 Κγ Αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού Essence βανίλιας
4 κουταλιές νερό

Επικάλυψη:
75g Τσιπς σοκολάτας γάλακτος
Τσιπς μαύρης σοκολάτας 75g
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Σάλτσα καραμέλας (αγορασμένη από το κατάστημα)

Μέθοδος:

Αλλείψτε μια ταρτιέρα ελατηρίου 28 εκ. με λιγο βούτυρο και στρώστε το εσωτερικό με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και καλύψτε σφιχτά με μεμβράνη. Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, κάντε 4 μικρές
σχισμές στη μεμβράνη για εξαέρωση.

Ψήνουμε στα μικροκύματα σε δυνατή φωτιά για περίπου 4-6 λεπτά για να λιώσει και να ροδίσει το βούτυρο. Ψάχνεις για ένα χρυσό χρώμα.
Αφαιρέστε προσεκτικά το μπολ και αφαιρέστε τη μεμβράνη. Αφήστε το βούτυρο να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε το σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το νερό, τις δύο ζάχαρες, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια στο λιωμένο καστανό βούτυρο.
Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε ξανά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Κοσκινίζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, το τζίντζερ και την κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά.

Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση.
Σκορπίζουμε τα κομματάκια σοκολάτας από πάνω και μετά τα αμύγδαλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει. Μην το ψήνετε υπερβολικά.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά την αφαιρούμε από το τηγάνι. Περιχύνετε με σάλτσα καραμέλας.
Σερβίρετε μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Καλή απόλαυση! 😊

H Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτένια τάρτα με μαρμελάδα

Συστατικά:

Για την Βάση
500γρ αλεύρι 00
250 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
2 ολόκληρα αυγά
1 φακελάκι βανιλίνης
1 πρέζα αλάτι

Γεμιση
300 γρ μαρμελάδα για γεύση
200 γρ αλεύρι φουντουκιού
200 γρ ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

Για τη ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.


Ανοιξτε τη μισή ζύμη σε ένα ταψί (30 εκατοστά)
και αλείφουμε με τη μαρμελάδα,

και καλύπτουμε με την άλλη μιση ζύμη το γλυκό.


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι φουντουκιού με τη ζάχαρη άχνη και 2 ασπράδια αυγών, πρέπει να γίνει αρκετά  κρεμώδες.

Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε τούφες πάνω από τη ζύμη.


Ψήστε στο φούρνο στους 170 ° για 1 ώρα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με ροκφόρ και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΑμαρτωλή απόλαυση: Μπιφτέκια με Σνιτσελ τυλιγμένα σε Μπέικον και Τυρί του τοστ