ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ :
 1.200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (αποψυγμένα)
 250 γρ. χοντροκομμένο τσένταρ
 150 γρ. αλεύρι
 ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
 60 ml γάλα (1/4 φλιτζάνι)
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις. Λαδώστε ένα μεσαίο ταψί 20cm x 30cm περίπου και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και το κρεμμύδι και σοτάρετε,
ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη (ή κόψτε με το χέρι σε μικρά κομματάκια). Τα βάζετε στο σουρωτήρι, τα αλατίζετε λίγο και τα αφήνετε για 10 -15 λεπτά. Τα στίβετε µε τα χέρια σας καλά.
Στο μπολ με το μπέικον και το κρεμμύδι, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα μικτά λαχανικά, το τσένταρ, το αλεύρι και το μαϊντανό και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το γάλα, το πιπέρι, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύετε. Απλώστε το μίγμα στο έτοιμο ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 180 ° C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε από το φούρνο και αφήστε λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε.

 

 

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο Φούρνο με αρακά
Επόμενο άρθροΓεμιστά calzone!