Μπακλαβάς που λιώνει στο στόμα

Υλικά

5 κρόκους αυγού
1 αυγό ολόκληρο
150 ml λάδι
150 ml γάλα
100 γρ. γιαούρτι
800 γρ. αλεύρι
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεσμένα καρύδια
300 γρ. κορν φλάουερ (νισεστέ)
300 γρ. βούτυρο αγνό

Σιρόπι

900 γρ. ζάχαρη
900 ml νερό
2 φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και το 1 ολόκληρο αυγό.Ανακατεύουμε με το σύρμα λίγο και προσθέτουμε το λάδι, το γάλα,το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι και στη συνέχεια αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα αλευράκι.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και βάζουμε τη ζύμη.
Την πλάθουμε για 5 λεπτά και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τη ζύμη σε 53 μικρά κομμάτια, τα πλάθουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Παίρνουμε 5 μπαλάκια πασπαλίζουμε με νισεστέ και τα ανοίγουμε ένα ένα με τον πλάστη σε μέγεθος πιάτου.

Στη συνέχεια βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με νισεστέ και τα ανοίγουμε όλα μαζί σ ένα μεγάλο φύλλο.
Παίρνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί το λαδώνουμε και βάζουμε το φύλλο.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές και βάζουμε τα φύλλα από πάνω.Εχουμε δηλ συνολικά 20 φύλλα στον πάτο του ταψιού.
Ρίχνουμε λίγο απ το καρύδι.Συνεχίζουμε ν ανοίγουμε τα φύλλα (5 μπαλάκια μας κάνουν ένα φύλλο)και σε αυτό το σημείο βάζουμε άλλα 15 φύλλα από πάνω δηλ στην ουσία 3.
Ξαναρίχνουμε λίγο καρύδι.Μας έχουν περισσέψει 18 μπαλάκια.Αυτά τα ανοίγουμε έξι έξι (6 =1 φύλλο) δηλ 3 φύλλα τα οποία τα βάζουμε τελευταία από πάνω.
Τα φύλλα που περισσεύουν γύρω γύρω απ το ταψί τα κόβουμε γύρω γύρω και κόβουμε κομμάτια τον μπακλαβά.

Λιώνουμε το βούτυρο και τον περιχύνουμε ζεστό στον μπακλαβά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 2μιση ώρες.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο και το σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο.Το ξαναβάζουμε πίσω και ψήνουμε για άλλη μια ώρα.
Το βγάζουμε απ τον φούρνο το αφήνουμε να μισοκρυώσει και ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι.
Αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες και μετά είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε!!!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚέικ μήλου, καρυδιού και σταφίδας
Επόμενο άρθροΧοιρινό με Πατάτες μαριναρισμένο με πορτοκάλι