Ρολό Κιμά

Συστατικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ κιμά χοιρινό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ψιλοκομμένη πρασινη πιπεριά
1 κγ. ελαιόλαδο
1 κγ. σάλτσα Worcestershire
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1/2 κουτ. ρίγανη
1/2 κουτ. βασιλικό
1/2 κουτ. μαϊντανό
1 αυγό, χτυπημένο
2 1/2 φέτες άσπρο ψωμί, τριμμένο
1 κσ γάλα
220γρ τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα, κρατήστε 3/4 της κούπας για από πάνω
1/4 κουπας Παρμεζάνα
1 κουπα σάλτσα ντομάτα, συν 1/2 – 3/4 της κουπας για απο πάνω

Πως να το φτιάξεις:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τους κιμάδες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά και κρατάμε στην άκρη 3/4 κούπας τυρί μοτσαρέλα για επικάλυψη. Τώρα με τα χέρια σας ζυμώστε τα πάντα πολύ καλά. Μόλις ενοποιηθούν όλα, τοποθετήστε και μορφοποιήστε σαν καρβελάκι το μείγμα σε ένα ταψί της επιλογής σας. Με ένα κουτάλι βάλτε 1/2 έως 3/4 της κούπας σάλτσας ντομάτας και απλώστε την.
Τοποθετήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 50 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και από πάνω ρίξτε το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίστε λίγο ξηρό βασιλικό. Επιστρέψτε στο φούρνο για 10 ακόμη λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά πριν το σερβίρετε, ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το πάχος του.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΜία γέματη γεύση Μηλόπιτα με γιαούρτι και μέλι
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα !!!! η πιο αφράτη,εύκολη,γευστική