Κωκ Ταψιού

Παντεσπάνι
5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαριναπ,
1 βανίλια!!

Κρέμα
1 λίτρο γάλα,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεμ κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεμ.αλευρι,
1 βανίλια,
5Ο γρ βούτυρο!!!

Γλασσο Σοκολάτας
25Ο γρ κουβερτουρα,
25Ο κρέμα γάλακτος πλήρες,
2 κ.σ.βιταμ!

Εκτέλεση

Χτυπάμε αυγα-βανιλια-ζαχαρη!! Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά
με μαριζ!Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνουμε το μίγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο! Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!Και στην συνέχεια το κόβουμε σε 2 οριζόντια
κομμάτια!

Κρέμα
Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ!!!!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μίγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε! Ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο! Βάζουμε τον ένα πάτο στο ταψί ρίχνουμε την καυτή κρέμα και κλείνουμε με το δευτερο παντεσπανι

Γλασσο Σοκολάτας

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί! Σπάμε μέσα την κουβερτουρα!! Ανακατεύουμε να ενωθούν! Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιταμ! Ανακατεύουμε διαρκως μέχρι να γίνει λεία! Οταν κρυώσει το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό!

Καλή Υγεία να έχετε.

ΠΗΓΗ: Sofia Kwstas 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπανάνα με υπέροχο τυρί κρέμα
Επόμενο άρθροΣιροπιασμένο γλυκό….είναι τέλειο για όλες τις περιστάσεις