Συστατικά
6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα βότανα επιλογής: δεντρολίβανο μαϊντανό, ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικός, μέντα, μάραθο, θυμάρι)
Αλατοπίπερο και μαύρο πιπέρι 
400γρ ζυμαρικά, ταλιατελες ή χυλοπίτες
2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι
Τριμμένο ξύσμα 1 λεμονιού

Οδηγίες
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλτε μια κουταλιά ελαιόλαδου σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 15 με 20 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο.
Συνδυάστε τα φρέσκα βότανα και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ ανάμειξης. Ακολουθήστε με αλάτι και το πιπέρι.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε, διατηρώντας 3 φλιτζάνια από το μαγειρικό νερό του.
Ρίξτε τα ζυμαρικά στο μείγμα βοτάνων-κρεμμυδιών,  ρίξτε το ελαιόλαδυ και  το γιαούρτι. Προσθέστε αρκετό μαγειρικό υγρό για να κάνετε την σάλτσα κρεμώδη. Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και το μαύρο πιπέρι.

Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμο Γλυκό με Μπισκότα, Γιαούρτι και Λεμόνι σε 10 Λεπτά
Επόμενο άρθροΚρεμμυδόπιτα με Μανούρι…Σκέτο λουκούμι!