ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
  • 100 ml νερό, χλιαρό

για τη γέμιση

  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • φέτα, της αρεσκείας μας χονδροθρυμματισμένη
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη  
  • 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (σε μπαχαράδικα) ή απλό σουσάμι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    για τη ζύμη …

    Σε ένα βαθύ μπολ ενώνουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ και αλατοπίπερο.

    Ρίχνουμε το λάδι και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, ρίχνοντας σταδιακά το νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία, μαλακή ζύμη.

    Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να  «ξεκουραστεί», για περίπου μισή ώρα.

    για τη γέμιση…

    Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε απαλά, για να μη λιώσει η φέτα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

    Λαδώνουμε την ταρτιέρα.

    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισό εκ.

    Το απλώνουμε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα.

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια Κανέλας….
Επόμενο άρθροΨωμάκι ζεστό χωριάτικο