Τας Κεμπαπ με πουρέ πατάτας

Έμαθα να φτιάχνω Τας Κεμπαπ με πουρέ πατάτας από την οικογένεια του συζύγου μου

Συστατικά:

-1200 γρ κρέας κομμένο σε μικρούς κύβους
-1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα και κομμένο σε λεπτές φέτες
-διαφορετικές πιπεριές σε λεπτές φέτες (πρασινη κοκκινη κερατο κλπ)
-2 ή 3 ντομάτες 🍅, ψιλοκομμένες
-τοματοπολτός
-πάστα γλυκιας πιπεριάς
-αλάτι & πιπέρι
-νερό ή ζωμό βοδινού κρέατος από το μαγειρεμένο κρέας
-ελαιόλαδο & φυτικό λάδι
-ρίγανη, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε βράζοντας το κρέας σας, μόλις σχηματιστεί το αφρος απο πάνω αφού αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε και πετάξτε το, στη συνέχεια αφήστε το κρέας να βράσει για 30-45 λεπτά. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το φυτικό & ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια σας και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα,  στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές & τις ντομάτες σας και μαγειρεύετε 7-10 λεπτά,

σε αυτό προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας & πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το μαγειρεμένο κρέας σας στα λαχανικά μαζί με το ζωμό βοδινού κρέατος ή το νερό,

αφήστε το να πάρει βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήστε το να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 3 ώρες.

Πουρές πατάτας:
Βράστε περίπου 8 πατάτες, μόλις μαγειρευτούν, στραγγίξτε τις, προσθέστε τις πάλι σε αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το γιαουρτι αλάτι όσο χρειάζεται και πιπέρι, πολτοποιήστε και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ωραίες και κρεμώδεις.

ΠΗΓΗ: Gohar Tashan

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουλτάν Κεμπάπ

Σουλτάν Κεμπάπ

Υλικά

Κιμά κοτόπουλου – 750 γραμμάρια
Φύλλα κρούστας πίτας – 12 τεμ.
πουρέ ντομάτας (πελτέ) – 3 κουταλιές της σούπας.
καρότα – 2 τεμ.
κρεμμύδι – 3 κεφάλια
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη – 1 &  1/2 πρέζα
κύμινο
μαϊντανός

Σάλτσα Μπεσαμελ
αλεύρι – 3 κουταλιές της σούπας.
βούτυρο αγελάδας – 75 g
φρέσκο ​​γάλα – 375 ml
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
κίτρινο τυρί – 300 g τριμμένο
νερό – 150 ml
αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, στο οποίο τσιγαρίζονται πρώτα τα καρότα και τα κρεμμύδια. Σε αυτά προστίθεται το κρέας κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο νερό για να μην καεί. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, τα μπαχαρικά και ο πελτέ ντομάτας προστίθενται στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφού ετοιμάσουμε τη σάλτσα του λαχταριστού κεμπάπ, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σε αυτά το αλεύρι και τηγανίζουμε ελαφρά.
Προσθέστε νερό και γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και η σάλτσα μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Ακολουθεί η συναρμολόγηση.
Σε ένα μπολάκι ποιο μεγαλο του παγωτού βάζουμε δύο από τις κρούστες. Αφήστε τις άκρες τους να κρέμονται ελεύθερα. Βάζουμε μέρος από την έτοιμη γέμιση, πάνω από την οποία κλείνουμε τις άκρες. Τα μεταφέρουρε σε προ-λαδωμένο ταψί. Πρέπει να να είναι σαν μια μπάλα με το κλεισιμο προς τα κάτω.
Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται άλλες 5 φορές. Οι μπάλες που προκύπτουν περιχύνονται με σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζονται με τριμμένο τυρί.
Το σουλτάν κεμπάπ σύμφωνα με την αρχική συνταγή ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας με κιμά
Επόμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και λεμόνι