Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
450γρ κιμά μοσχαρίσιο κρέας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο(1 κουταλιά της σούπας)
1 κουτί ντομάτες κονκασε
3/4 φλιτζάνι νερό, ή ανάλογα με τις ανάγκες
2 1/2 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
3/4 κουταλιού της σούπας ρίγανη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με μέση – υψηλή φωτιά.

Προσθέστε το μοσχαρίσιο κιμά, σε παρτίδες και αφήστε το να ροδίσει για περίπου 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως, για περίπου άλλα 3 λεπτά επιλέον.

Μεταφέρετε το κιμά σε ένα μεγάλο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.

Μειώστε τη φωτιά στη μέση, ​​προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε 4 λεπτά. Προσθέστε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.

Ανακατέψτε τις ντομάτες, το νερό, τον τοματοπελτέ, τον κιμά, βασιλικό και ρίγανη. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε.

Αφήστε να βράσουν για λίγο και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να κρεμμύδια είναι τρυφερά, περίπου 15 – 20 λεπτά. Αραιώστε με λίγο περισσότερο νερό αν απαιτείται (ή πήξτε με λίγη περισσότερη πάστα ντομάτας όπως απαιτείται).

Ρίξτε μέσα στο τηγάνι και ανακατέψτε την παρμεζάνα. Σερβίρετε τα μακαρόνια με την σάλτσα ζεστά και , γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΤο Τέλειο Μπριάμ… είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής !!