Γιουβέτσι Κοτόπουλο

Το γιουβέτσι κοτόπουλο είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό που συνήθως περιλαμβάνει κοτόπουλο, ζυμαρικό, λαχανικά και αρωματικά. Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να απολαυστεί σε όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείτε να προσθέσετε δικές σας προσωπικές πινελιές στη συνταγή, όπως προσθήκη αγαπημένων μπαχαρικών ή λαχανικών. Απολαύστε το! 🍲

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 μπουτάκια κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο)
80 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
800 gr. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1 δαφνόφυλλο
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
1/2 κτγ μπούκοβο
1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
1 κτγ μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
500 γρ κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά
Προσθέτουμε κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο, καρότο κι ανακατεύουμε.
Μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τον πελτέ και το τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο, δαφνόφυλλο και θυμάρι.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ένα λίτρο νερό.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα.
Για το κριθαράκι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κριθαράκι

Για το στήσιμο του ταψιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις
Βάζουμε το ταψί μας να κάψει στο φούρνο για 4-5 λεπτά.
Βάζουμε το κριθαράκι στο ταψί.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Υπολογίζουμε τη ποσότητα της σάλτσας σε μια κανάτα προσθέτοντας βραστό νερό μέχρι να φτάσουμε το 1,5 λίτρα.
Ψήνουμε 200°C στις αντιστάσεις ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα.
Βγάζουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Το φτιάξαμε ακολουθώντας την συνταγή είναι από το coolartisan.gr

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με χυλοπίτες γιουβέτσι 

Κοτόπουλο με χυλοπίτες γιουβέτσι 

Συνταγή για Κοτόπουλο με χυλοπίτες γιουβέτσι στο φούρνο: Μαγειρέψτε εύκολα και γρήγορα στην απίστευτη γάστρα της TupperWare

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες περίπου 1.800 γρ
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
500 γρ. χυλοπίτες
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε επίσης τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το ξύλο κανέλας και το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο .

Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, ελέγχοντάς το αραιά που και που για να δούμε αν έχουν σωθεί τα υγρά του και αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
‘Οταν περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε το κοτόπουλο.
Το τοποθετούμε στο καπάκι της γάστρας.
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στο ζουμί που υπάρχει μέσα στη γάστρα.
Συμπληρώνουμε με 500 ml βραστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει το μέλι.
Αλατίζουμε και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ έτσι ώστε το νερό να πάει σε όλες τις χυλοπίτες.
Τοποθετούμε ξανά το φαγητό στο φούρνο μέχρι να δούμε ότι οι χυλοπίτες έχουν ψηθεί κατά το ήμισυ.
Δηλαδή περίπου 10-15 λεπτά.Το κοτόπουλο το έχουμε τοποθετήσει στο μέσα μέρος του καπακιού και έχουμε κλείσει την γάστρα με αναποδογυρισμένο καπάκι.

Όταν δοκιμάσουμε οι χυλοπίτες πρέπει ναι μεν να τρώγονται αλλά στην ουσία να είναι κάπως σκληρές.
Σε αυτό το σημείο κι ενώ υπάρχει αρκετό νερό ακόμα στη γάστρα, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, ανακατεύουμε λίγο ,βάζουμε το κοτόπουλο μέσα και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι.
Την αφήνουμε για μισή ώρα χωρίς να την ανοίξουμε.
Οι χυλοπίτες σε αυτό το διάστημα που είναι εκτός φούρνου θα απορροφήσουν τα υγρά που υπάρχουν στο φαγητό και θα μείνει σπυρωτό χωρίς να κολλάει και βρασμένο όσο πρέπει!!!
Μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε το φαγητό και σερβίρουμε.

Η γάστρα που χρησιμοποιήθηκε είναι της Τupperware 3.3 λίτρων, δεν υπάρχει καλύτερη!!!!
Ρωτήστε με και μπειτε στην ομάδα μας ώστε να την προμηθευτείτε με προσφορά!!!!

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο με πουρέ στον φούρνο
Επόμενο άρθροΧοιρινό Φρικασέ