Τα Αμυγδαλωτά

Συστατικά

1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
ξύσμα 1/2 λεμονιού *
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού *

Επιπλεόν

1/4 έως 1/3 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
14 αμύγδαλα
* Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι τότε θα μπορούσατε να το αντικαταστήσετε με 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ή εκχύλισμα αμυγδάλου.

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί ρηχο με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το αλεύρι αμυγδάλου, την καρύδα, την ζάχαρη, το ξύσμα και το μπεικιν.
Προσθέστε το αυγό και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να μείνει το μείγμα. Στη συνέχεια,σχηματίστε περίπου 14 μπάλες (περίπου το μέγεθος των μπαλών του γκολφ). Στη συνέχεια σχηματίστε σε περίπου 14 μπάλες (περίπου το μέγεθος των μπαλών του γκολφ). Τυλίξτε σε ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε το στο έτοιμο ταψί. Τοποθετήστε στην μέση ένα αμύγδαλο πιέζοντας προς τα κάτω  (ελαφρώς μην ισιώσετε το μπισκότο) στο πάνω μέρος κάθε μπάλας. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές Γεμιστές με τυριά
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με μαραθόριζα (φοινόκιο) και σάλτσα μαστίχας