Δείτε Επίσης Στριφτή Σπανακόπιτα της Mari!! | Μπακλαβάς μόνο με καρύδια συνταγή από την Mari

Χειροποίητα Σπανακοπιτάκια !!
*********************

Η Συνταγή είναι της Mari Glasgow 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ για 20-25 τεμάχια

Για τη ζύμη:
**************
2/3 φλιτζάνι χλιαρό νερό (~)
2 φλιτζάνια απλό αλεύρι + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι

Για γέμιση
**********
400 γραμμάρια φρέσκο ​​σπανάκι
1 φρέσκα κρεμμυδάκια εποχής ψιλοκομμένα το πράσινο μέρος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή δυοσμο
2 αυγα
200 g τυρί φέτα
100 γρ. Κίτρινο πικάντικο τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
Αλάτι για γεύση

Για επάλειψη των φύλλων
************************
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
(Χρησιμοποίησα μείγμα με λιωμένο βούτυρο)
1 αυγό χτυπημένο
Μερικοί σπόροι σουσαμιού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
*****************************

1) – Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε το χλιαρό νερό / ελαιόλαδο / 1 αυγό χτυπημένο / αλάτι. Ανακατέψτε μαζί για να διαλύσετε το αλάτι.
2) – Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι πάνω τους και ανακατέψτε καλά για να σχηματίσετε μια ζύμη. Ξεκινήστε το ζύμωμα περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει ομαλό και ελαστικό.
3) – Καλύψτε τη ζύμη με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και μια πετσέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30′-1 ώρα.
4) – Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της συνταγής.


5) – Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε με ελαιόλαδο. Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο!


6) – Στη συνέχεια διαιρέστε τη ζύμη σε 4-5 ίσα κομμάτια. Καλύψτε τα με μια πετσέτα.
7) – Ξεκινήστε να ανοίγετε κάθε κομμάτι με τον πλάστη.


8) – Δοκιμάστε να ανοίξετε το φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό.
9) – Κόψτε το φύλλο σε ίσα μέρη σε μακρόστενη μορφή. Καλύψτε με λάδι και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας  μείγμα σπανάκι.


10) – Ξεκινήστε να διπλώνετε από την μία γωνία στην άλλη σε σχήμα τριγώνου. Κάντε το μέχρι να ολοκληρώσετε όλα τα φύλλα.
11) – Τοποθετήστε τα τρίγωνα σε ένα ταψί επενδεδυμένο με χαρτί περγαμηνής.
12) – Βουρτσίστε πάνω με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.


13) – Ψήστε τα Σπανακοπιτάκια στον προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 ° C για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνουν χνουδωτά χρυσά καστανά !!!
14) – Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστά με ένα φλιτζάνι καφέ & τσάι !!
Καλή Απόλαυση!!!
Ευχαριστώ 😊

Δείτε Επίσης Στριφτή Σπανακόπιτα της Mari!! | Μπακλαβάς μόνο με καρύδια συνταγή από την Mari
Συνταγή από τη Mari Glasgow / @ mari_glasgow

Ακολουθήστε στο instagram την Mari Glasgov

Προηγούμενο άρθροΤα Τσουρεκάκια
Επόμενο άρθροΨητές Πιπεριές στη σχάρα…με απίθανη σάλτσα